Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Arie van Bemmelen - Arjan of Arie

8-7-2006


Arie van Bemmelen, geboren in 1972, altijd in Biddinghuizen gewoond.

Ik ben opgegroeid aan de Cultuursingel. Mijn lagere schooltijd bracht ik door op De Wingerd. Daar heb ik een prachtige tijd gehad, maar stiekem had ik ook wel op Het Klimop willen zitten. De reden? Die school lag direct achter mijn ouderlijk huis en dus zou ik dan minder ver hebben hoeven lopen. Maar zonder gekheid, ik heb een fijne jeugd gehad in Biddinghuizen. Zou niet in de stad willen wonen.

Eigenlijk heet ik Arjan. Niemand noemt me meer zo, alleen mijn familie. Iedereen in het dorp kent me als Arie. Dat is gekomen toen ik een jaar of zestien was. Met een groep vrienden gingen we een pilsje drinken. Bier drinken, dat waren we (nog) niet gewend en we voelden ons best stoer. Mijn vrienden hebben toen bepaald dat Arjan een veel te softe naam was voor iemand die al bier dronk. Ze besloten dat ik een stoere naam moest krijgen en Arie moest heten. En zo is het gebleven. Iedereen kent me als Arie.

Jaren geleden was ik eens in het cafetaria. Mijn moeder had me nodig en belde om te vragen of haar zoon Arjan er was. Jan van Beek, de toenmalige eigenaar, riep dat er telefoon was voor ene Arjan. Toen ik de telefoon aan wilde nemen zei Jan: ‘Doe niet zo flauw Arie, die mevrouw zoekt haar zoon Arjan, bemoei je er niet mee’. Maar het was wel degelijk mijn moeder!

Ik ben nu drieëndertig jaar en werk al bijna twintig jaar bij dezelfde baas, bij Kraaikamp Wagenbouw. Als stagiair ben ik er begonnen, met vegen en vakken vullen. Later deed ik er vakantiewerk. Toen het bedrijf afbrandde dacht ik dat ik niet weer terug hoefde te komen, maar ik kreeg een vaste baan aangeboden! Ik werk er nu nog.

Wat betekent Biddinghuizen voor Arie van Bemmelen?
Zeldzaam heeft een liedje: Biddinghuizen, nooit verhuizen. Ze spelen het de laatste tijd volgens mij niet zo vaak meer, ik heb het al tijden niet meer gehoord. Maar ik denk wel vaak aan die woorden; Biddinghuizen, nooit verhuizen. Het is mijn motto, ondanks het feit dat ik bepaalde zaken soms wel zat ben in het dorp, zoals een poosje geleden het gedoe rond de Gouden Ploeg. Ik blijf erbij: Biddinghuizen, nooit verhuizen!

Rita van Westen
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat