Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Esther den Teuling - Verliefd op de DJ?

23-7-2008


Esther den Teuling - Verkuijl (30). Geboren in het ziekenhuis in Emmeloord. Heeft altijd in Biddinghuizen gewoond.

Esther den Teuling woont met haar man en hun twee kinderen aan de Kopakker. Ze werkt in Zwolle bij de ABN-AMRO en woont dik tevreden in Biddinghuizen.

Ik ben opgegroeid aan de Klaversingel. Met een oudere zus, Judith, die nu 32 jaar is. Mijn ouders wonen er nog steeds. Opgroeien aan de Klaversingel was leuk. Achter ons huis lag een speeltuin, waar we met de kinderen uit de buurt vaak speelden. Mijn lagere schooltijd heb ik doorgebracht op de Akkerwinde. De middelbare school werd het RSG ’t Slingerbos in Harderwijk, waarna ik in Zwolle de HEAO heb gevolgd. Vanaf mijn zestiende jaar ging ik op vrijdagavond naar de Soos in het dorp. Daar kwamen toen wel tweehonderd man op af. Ook mensen uit Swifterbant en Dronten wisten de weg naar het Koetshuis te vinden. Net als zoveel van de bezoekers van de Soos hield ik me vooral bezig met dansen en kletsen. Ik weet nog dat ik met Maura op LUV’ danste, of met Sandra op 2 Brothers on the 4th Floor. De Soos duurde tot een uur of één en vaak gingen we daarna naar De Gouden Ploeg. Ik weet nog dat ze heel oude tafelkleden hadden. Qua gezelligheid was dit de beste tijd in mijn jeugd. De DJ’s bij de Soos waren onder andere Ane Sybesma en Wilco den Teuling. En met Wilco ben ik nu getrouwd. Verliefd op de DJ? Niet echt. Maar vanaf Kerstmis 1996 tijdens de ‘Kerst Top 50’ in het Koetshuis, zijn we bij elkaar .Ik kende Wilco al langer natuurlijk, maar toen opeens dacht ik: dat is wel een heel leuke jongen! Dat is nu dus bijna twaalf jaar geleden.

Ik werk bij de ABN-AMRO in Zwolle in de zakelijke ondersteuning. Niet meer fulltime, maar drie dagen in de week omdat we kinderen hebben, Lisa van drie en Bram van twee.

Het is prettig hier op te groeien. De meesten kennen elkaar toch wel. Ik hoop dat mijn kinderen het later ook zo leuk krijgen als ik het vroeger heb gehad. We zijn pas nog met een groepje naar Doe Maar in Rotterdam geweest. Weer met de bekenden uit het dorp. Het was hartstikke gezellig en vertrouwd. Je kent elkaar dan ook al zo lang. Nu we kleine kinderen hebben merk ik dat we ons prettiger voelen dan in de grote stad. Daar zouden we niet snel naar toe verhuizen. Allebei onze ouders wonen in Biddinghuizen. Mijn zus ook met man en kinderen. Lekker makkelijk! Bos en strand, alles is dichtbij. We fietsen vaak met de kids, bijvoorbeeld naar de dijk. Pas ging ik daar nog met ze picknicken. Ik kreeg toen echt een vakantiegevoel.

Wat betekent Biddinghuizen voor Esther den Teuling?
Er moet meer nieuwbouw komen. Heel veel jongeren vertrekken naar Dronten en elders. De leegstaande panden, de winkels, vind ik jammer. De woningbouw heeft de huizen wel heel mooi opgeknapt. Maar… het mag niet te groot worden. Zo verdwijnt de charme van een dorp.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat