Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Hanneke Schuurbiers - Hanneke Schuurbiers

26-6-2010


Al sinds babytijd woont Hanneke in Biddinghuizen; sinds veertien jaar woont ze samen met haar vriend Peter. Ze is huisvrouw en doet vrijwilligerswerk voor de Speelotheek en de Ford Capri club.

Nadat ik mijn diploma heb gehaald voor de verzorging kreeg ik een ongelukje en mocht ik na mijn stage niet verder met dat werk. Ik deed de avondopleiding boekhouden en telefoniste/ receptioniste. Gelukkig kreeg ik al gauw een baan bij het Ichtuscollege als conciërge. Ik was eigenlijk te jong voor deze baan, vonden ze. Ik deed er van alles en nog wat en heb er veel van geleerd. Mijn contract werd echter niet verlengd. Hierna kwam ik terecht bij de Meerpaal. Ook daar heb ik van alles en nog wat gedaan. Ik kende mijn weg er zeer goed. Nu werk ik al drie jaar bij de Speelotheek als vrijwilliger. Samen met Margriet Doornbos, beiden als voorzitter en secretaris tegelijk, houden we dit prachtige initiatief staande. Het is heel gezellig. Ik leer veel van de kinderen en leer de ouders kennen. Ik ben onder de mensen en doe veel voor kinderen. Hoe werkt de Speelotheek? Veel mensen kennen het al, maar ik leg het nog eens uit.
We hebben er heel veel speelgoed staan: nieuw en wat ouder. De ouder(s)/verzorgers komen met het kind naar ons toe en zoeken iets uit. Dit speelgoed mag meegenomen worden naar huis en na twee weken omgeruild worden. Dat hoeft niet. Het mag vier weken in je huis blijven. Dit is een heel leuke manier om te testen hoe ermee gespeeld wordt en of de kinderen het interessant genoeg vinden om het zelf aan te schaffen. Ook is het leuk voor iemand, die tijdelijk kinderen in huis heeft en zelf niet zoveel speelgoed heeft, zoals een oppasser of oma en/of opa. Het lidmaatschap kost € 15 per jaar voor het eerste kind, € 10 voor het tweede kind en € 5 voor het derde kind. Om de twee weken mag je twee dingen per kind lenen. Het moet heel en volledig terug gebracht worden.
We zitten nu al twee jaar gratis in de Akkerwinde. Hier zijn we heel dankbaar voor, maar helaas moeten we in de zomervakantie verkassen vanwege de aankomende nieuwbouw van de scholen. In december kunnen we terecht in de Tamarisk tot 2012. Dan staan we echt op straat, zoals het er nu voor staat. In het slechtste scenario heeft Biddinghuizen dan geen Speelotheek meer. En dat mag niet gebeuren. Mocht er iemand zijn die, na het lezen van dit stukje, ruimte denkt te hebben om de Speelotheek voor langere tijd te huisvesten, neem dan contact op met mij. (zie hieronder)
Dan is er ook nog de Ford Capri club. Mijn vriend Peter zat daarbij, bij de oldtimers, de jongste auto is ongeveer 25 jaar. In januari werd er gezegd; als niemand de redactie van het clubblad wil doen, moeten we de club opheffen. Ik zit de hele dag in huis en vind dit heel leuk. Dus heb ik dit opgepakt. Nu verzorg ik de redactie en de hele lay-out Dit jaar bestaan we 20 jaar. Ik probeer een jubileumuitgave te maken. Dat is een hele uitdaging. Wat we doen? Er worden bijeenkomsten gehouden en clubmeetings georganiseerd. Soms feesten we samen met alle Fordliefhebbers. We delen kennis over de auto’s, wisselen onderdelen uit en drinken samen een pilsje of een wijntje. Het is altijd heel gezellig

Wat betekent Biddinghuizen voor Hanneke?
Ik kan het met niets vergelijken. Ik heb nooit ergens anders gewoond. Het is wel jammer, dat er zo weinig is voor de jeugd. Die tentfeesten vind ik geweldig; ik hoor de muziek in mijn huis en hoef er niet naar toe. Wat ik wel merk ik dat er nogal eens iets stuk gemaakt wordt door de mensen die op weg zijn naar huis en denken dat ze lollig zijn. Misschien is het een goed idee dat de security na het eind van het feest de mensen in de gaten houdt die op straat rond blijven hangen en gewelddadig worden.

Nb. Heb je /weet je een onderkomen voor de Speelotheek, mail dan naar: speelotheekbiddinghuizen@live.nl
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat