Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Teun van Lieshout - Doe-morgen op de donderdag

22-12-2007


Teun van Lieshout. Geboren in Utrecht, woont in Biddinghuizen sinds 1968.

We zijn hier naartoe gekomen omdat mijn man Flip bij Dirk Zoet ging werken. Met de SRV wagen van Zoet ging hij als venter langs de buitenwegen. Zelf ben ik later ook bij Zoet gaan werken, in de winkel. Ik heb er samen gewerkt met Joke en Annie Zwiep, Willie Groenendijk en Britty Brandsma. We hebben we wat afgelachen samen! Ik denk daar met plezier aan terug.

In de winkel van Zoet was het altijd druk en gezellig. Toen kende je iedereen in het dorp. En iedereen kende jou. Je sprak met iedereen. Een leuke tijd was het. Later heb ik nog tien jaar bij Schaap gewerkt, ook weer met Annie Zwiep. We werkten halve dagen, alleen ’s middags. Heel ander werk, maar ook daar heb ik een goede tijd gehad.

Op mijn vijftigste ben ik vanwege rugklachten gestopt met werken. Dan heb je opeens heel veel tijd. Op donderdagochtend ga ik altijd naar de Doe-morgen in de Tweede kamer.
We maken kaarten, breien, quilten en als je eens geen zin hebt, dan doe je niets. Dat kan ook. Voor mij is die donderdagochtend een belangrijk moment in de week. Iets om naar uit te kijken. We hebben het in het Koetshuis heel gezellig. Samen koffie drinken en een praatje maken. Misschien is dat wel belangrijker dan het handwerken, hoewel ik dat toch ook niet zou willen missen. We helpen elkaar en je leert toch telkens weer iets nieuws.

Op donderdagmiddag worden er spelletjes gedaan in de Tweede Kamer en op andere dagen is er ook wel van alles te doen. maar daar ga ik nooit heen. Het spreekt me niet aan. De donderdagmorgen, dat is de enige ochtend dat ik in het Koetshuis ben te vinden. De rest van de week blijf ik thuis, aan de Fruithof. Binnenkort is ons huis aan de beurt voor renovatie. Ik kijk daar erg naar uit, want het wordt vast erg mooi. Tegen de rommel die het met zich meebrengt kijk ik niet op. Dat hoort erbij en dat wordt wel weer opgeruimd. Ik zit er niet over in.

Wat betekent Biddinghuizen voor Teun van Lieshout?
Ik zou hier echt niet meer weg willen, hoor. Geen dag heb ik er spijt van gehad dat we hier naartoe zijn gekomen. Laatst was ik nog in Utrecht, in de oude buurt waar ik gewoond heb. Dat viel me zo tegen. Allemaal buitenlandse winkels. Heel erg veranderd allemaal. In de stad zou ik sowieso niet meer willen wonen. Biddinghuizen is voor mij een prima dorp om te wonen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat