Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Harriëtte Foppen - Fitnessinstructeur bij Top-Fit in Lelystad

21-4-2012


Ze had nooit gedacht dat ze nog eens in de polder zou gaan wonen. Toen hun eerste kindje op komst was en ze op zoek gingen naar een ruimere woning in een rustige woonomgeving kwamen ze terecht in Biddinghuizen. Inmiddels woont ze hier alweer acht jaar, samen met haar man en hun twee kinderen.

Van oorsprong kom ik uit Harderwijk. Als klein meisje bruiste ik al van energie, was erg beweeglijk en vrij druk en niet te vergeten stond mijn mond nooit stil. Dat sporten als een rode draad door mijn leven zou lopen was van jongs af aan al merkbaar. Toen ik zes was zat ik op judo maar door deelname aan een scholierenloop kwam ik terecht bij de atletiekvereniging te Harderwijk. Menige jaren heb ik daar met veel plezier doorgebracht. Drie maal per week trainen en daarnaast de nodige wedstrijden. Of het nu regende, stormde of sneeuwde, niets weerhield mij ervan om te gaan trainen. Naar mate ik ouder werd en een bijbaantje in de winkel kreeg, kwam atletiek op een laag pitje te staan. De wedstrijden op zaterdag gingen niet meer in verband met mijn werk. Uiteindelijk ben ik in de horeca terecht gekomen, echter niet van lange duur. De sport bleef trekken en na de benodigde opleidingen werd ik sportinstructeur. De afgelopen vijftien jaar heb ik vele uren in verschillende aerobicszalen les gegeven en werkte daarnaast ook als fitnessinstructeur. Momenteel werk ik als fitnessinstructeur voor Top-Fit in Lelystad. Dit is een bedrijf met meerdere vestigingen in Lelystad en Dronten en gespecialiseerd in fysiotherapie in de breedste zin van het woord.

Het hardlopen is nooit weggeweest. Toen ik in Biddinghuizen kwam wonen, zag ik een aantal keren in de week een groepje vrouwen zich verzamelen om samen een stuk te gaan hardlopen. Ik heb contact gelegd en afgesproken dat ik snel een keer zou aansluiten; had ik toch de pech dat ik tijdens een van mijn steps-lessen mijn kuitbeen brak. Enfin….. de afspraak na een aantal maanden alsnog nagekomen en ik had de draad weer snel te pakken. Ik miste echter toch het verenigingsleven en zo werd ik in 2009 lid van de atletiekvereniging Flevo-Delta in Dronten. Hier concentreerde ik me alleen op de lange duurlopen. In 2011 liep ik vrijwel geheel onverwachts de marathon van Rotterdam en dat smaakte direct naar meer. Het jaar 2012 zou voor mij een uitdagend jaar worden. Wederom in april voor de tweede keer naar Rotterdam en op zeven juni de legendarische Alpe d’ Huez; twee maal deze berg hardlopend beklimmen voor het KWF (kankerfonds). Helaas werd ik in februari geveld door een blessure aan mijn voet en waren mijn kansen voor de marathon verkeken. Ik hoop nu binnenkort mijn trainingen te kunnen oppakken, zodat ik me kan focussen op mijn volgende doel. Samen met twee teams Saskia reis ik begin juni af naar Frankrijk. Deze twee teams zijn ontstaan door het overlijden van Saskia Gootjes uit Dronten vorig jaar augustus. Zij verloor in een oneerlijke strijd het gevecht tegen kanker. Haar wens om zelf de Alpe d’ Huez te beklimmen is niet meer mogelijk. Maar wij, tien lopers en acht fietsers nemen haar in gedachte mee omhoog. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit fantastische doel organiseren wij op 21 april een bas4sas dag. Denk hierbij aan een spinningmarathon, darttoernooi, basketbalclinic, optreden van o.a. Charly Luske en nog veel meer. Nieuwsgierig geworden, check onze site; www.bas4sas.nl en dan zie ik je daar.

Hebben jullie nu een goed beeld gekregen van wie Harriette Foppen nu eigenlijk is? Het gaat alleen maar over sporten. Nu, dit ben ik op en top! Sporten hoort bij mij en als ik na een zware intervaltraining de volgende morgen de trap af loop met een paar zware benen denk ik: ‘Yes, ik voel dat ik leef!’

Tot slot wil ik nog even mijn dank uitspreken richting Ad Kragtwijk, eigenaar van Joy4Life, omdat dat ik tijdens mijn blessuretijd gebruik heb mogen maken van zijn faciliteiten in de sportschool om zo mijn conditie op pijl te houden.

Wat betekent Biddinghuizen voor Harriëtte?
Eerlijk gezegd voel ik me niet een echte Biddinghuizenaar, ik heb veel activiteiten buiten het dorp. Dit neemt niet weg dat ik hier met veel plezier woon in een voor de kinderen ruime en rustige woonomgeving. Tip: doe op een mooie dag je loopschoenen aan en ren naar de dijk voor een fantastische zonsopgang!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat