Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Mariëlle Peze en Rosalinde van Haneghem - Spikkelpret

18-6-2011


Het begrip “Spikkelpret” zult u vast nog vaker tegen komen in Biddinghuizen. Mariëlle Peze en Roos van Haneghem zijn hier komen wonen. Zij gaan er meer over vertellen. Roos is geboren in Alkmaar en heeft een oudere zus. Ze studeert binnenkort af als industrieel ontwerper. Mariëlle is in Delft geboren en heeft een jongere broer en een zusje. Ze komt uit een gezin met ouders die allebei in het onderwijs werken. Zij zelf wilde dat ook dolgraag, maar door een operatie kan dat helaas niet meer.

Mariëlle: Ik ben opgegroeid in de stad Delft. Na een paar jaar ben ik verhuisd naar een dorp, Den Hoorn (naast Delft). Dat was heerlijk wonen. Ik heb er veel gesport, ook gehandbald op 1ste klas niveau, bij de club genaamd “Dios” (Doorzetten is ons streven). Ook gaf ik er les, van de kleintjes tot de dames. Na de middelbare school heb ik mijn MBO diploma pedagogisch medewerkster gehaald en ben vandaar doorgestroomd naar de PABO. Ik had het zo druk, dat ik moest stoppen met handballen. En heel langzaamaan werd ik rond mijn 20 ste heel ziek. Toen hield alles op. Ik ben geopereerd, kon niets meer en maar na lang en intensief revalideren gaat het nu al een stuk beter. Ik werk nog hard om weer te kunnen wat ik voor de operatie kon. Ik loop, ik zwem weer, ben er heel trots op en elke dag komt er iets bij. We zijn hier nu net komen wonen om opnieuw ons leven vorm te geven. Lekker de ruimte met frisse lucht , natuur en ik woon weer in een dorp.

Rosalinde: Ik ben opgegroeid in Alkmaar en heb in Langendijk gewoond. Ik zat in Alkmaar en Bergen op de vrije school. De onderbouw was in Alkmaar en de middelbare school in Bergen. Daar kwamen kinderen uit allerlei plaatsen samen. Nog steeds heb ik overal mijn vriendinnen wonen. Ik zat op judo en heb gedrumd. In Delft heb ik dat weer opgepakt. Ook ben ik daar gaan zingen. Dat was onwijs gaaf. Ik ben nu zeven jaar aan het studeren in Delft en ben dit jaar klaar. Dus dat wordt een baan zoeken hier in de buurt. Ook probeer ik een bandje te vinden om mijn muzikale drang te kunnen uiten.

Omdat we het allebei ontzettend leuk vinden om met kinderen te werken zijn we Spikkelpret begonnen. In en om de Randstad heeft dit concept heel goed gelopen en we vinden het leuk om het hier voort te zetten onder de naam ‘Spikkelpret’. Dus we hebben goede hoop dat het hier ook gaat lopen. We hebben feestkisten met een bepaald thema: piratenkist, glitter en glamourkist, ridderkist, kookkist ,high tea kist , waterkist, kabouterkist, indianenkist, griezelkist, voetbalkist, prinsessenkist. Hoe gaat dat in zijn werk? Als je een kinderfeestje wil organiseren kun je bij ons de kist huren. In de kist zitten heel veel ideeën in de vorm van een draaiboek, aankleding, verkleedkleren, schmink, spelletjes en knutselmaterialen. Bv bij de ridderkist zit een opblaaskasteel, indianen kist een tippie en bij de waterkist waterglijbanen, kortom alles zit er in.

Feestjes in en om het huis kunnen hartstikke leuk zijn. Er staan heel veel ideeën in het draaiboek, welke de ouders kunnen gebruiken als leidraad voor die dag en zo hun eigen draai aan het feest kunnen geven. Voor € 35 kun je de kinderen de hele dag vermaken. Je hoeft verder niets meer aan te schaffen dan boodschappen. Het is belangrijk dat de mensen ons kunnen vinden. U kunt het bekijken op www.spikkelpret.nl en contact met ons opnemen. De naam hebben we zelf bedacht na lang brainstormen. Het gaat ons om plezier en de naam is vrolijk. In de loop van de tijd willen we ook workshops gaan organiseren voor kleine groepjes kinderen, zodat zij alle aandacht kunnen krijgen die ze nodig hebben. Want dat hebben kinderen nodig in deze hectische tijd.

Biddinghuizen:
Mariëlle (links op de foto): ik woon hier nog maar drie maanden. We zijn nog steeds aan het ontdekken. Er zijn veel faciliteiten voor een dorp. Twee supermarkten, een zwembad, een fitness centrum, tennis banen, een voetbalveld, schietbaan, Flevo on ice. Het verbaast me wat er allemaal in dit dorp zit. Ik vind het ontdekken heel belangrijk zodat ik me hier lekker kan voelen en dingen kan ondernemen.
Roos(rechts): veel ruimte en rust en lekker groen. Het is een eilandje van rust. Een lekker eigen stekkie bouwen. Zes hoog ergens boven zou heel anders zijn geweest, dit is heerlijk!

Bent u al zover om uw verhaal te vertellen, mail dan naar hermaloohuis@chello.nl
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat