Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Ivo Nieuweboer - Pasta Crème Fraîche

22-8-2009

Deze zomer in ‘Dorpsgenoten’ een serie over favoriete gerechten van Biddinghuizenaren.

Ivo Nieuweboer kreeg onderstaand recept jaren geleden van zijn (inmiddels ex-) schoonmoeder. De relatie is inmiddels lang voorbij, het pastarecept is gebleven. Van Ivo hoor je geen kwaad woord over schoonmoeders.

Pasta Crème Fraîche
Ingrediënten:

Voor de saus:
Pondje gehakt
2 Teentjes knoflook
Paprika
Ui
Soepgroente of prei
Pakje gezeefde tomaten
Crème Fraîche of Boursin
Italiaanse kruiden van Silvo

Verder:
Pasta en een maggiblokje

Bereiding:

Bak het gehakt rul en voeg de groente toe. Deze kort meebakken en daarna de gezeefde tomaten toevoegen. Dan de crème fraîche erbij. Even roeren en op smaak maken met kruiden. Wees gerust een beetje creatief, voeg nog wat toe of laat wat weg. Het kan eigenlijk niet mislukken. Je kunt bijvoorbeeld champignons toevoegen. Of het gehakt vervangen door zalm, heel verrassend. Maakt niet uit. Als het maar lekker is. Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim water waaraan een maggiblokje is toegevoegd.

Serveer de pasta en de saus samen met een lekkere salade. Eventueel een stukje stokbrood met kruidenboter erbij.

Eet smakelijk!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat