Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Angelique Hermus - Sport, sport en nog eens sport

12-6-2010


Angelique is veel te vinden in de sportschool. Ze doet aan RPM , bodypump, maar ook andere groepslessen vindt ze leuk. Ze is leider van BAS F3 en samen met Carl traint ze de F3 & F4. Daarnaast gaat ze met haar honden op training. Ze werkt als aministratief medewerkster bij DMW (scheepsassurantiekantoor) in Biddinghuizen. Sinds haar tweede al woont ze in Biddinghuizen. Angelique heeft twee kinderen: Amy en Jay.

Ik ga graag sporten. Je vindt me vaak bij Joy4life en drie keer per week op het voetbalveld. Daar haal ik mijn plezier en ontspanning uit. Ik krijg er ook veel voor terug, zeker van de voetballertjes. Plezier staat bij ons voorop, daarnaast winst. Als je plezier hebt, is de kans op winnen groter. Het is grappig; kleine kinderen leren delen en samenspelen, maar bij voetbal staan ze met 2x7 in het veld en hebben maar één bal. En nu zeg je, pak de bal maar van je tegenstander af, dat is vrij tegenstrijdig.

F-jes (leeftijd 6-8jaar) zijn in het begin erg ik-gericht. Het is ik en de bal en contra. Ze rennen, zeker in het begin met zijn allen achter die ene bal aan. Je ziet ze in kluitje over het veld bewegen. We leren ze zelf oplossingen bedenken hoe ze kunnen scoren. Ga je alleen over het veld of maak je gebruik van je andere spelers? De training bestaat meestal uit een warming-up (meestal dribbelen, drijven, kappen), een afrondingsoefening en als laatste altijd een partijtje. En op zaterdag natuurlijk de kers op de taart, een echte wedstrijd spelen. Ik heb vroeger bij BAS gevoetbald (gekeept) en toen dat na 2 jaar stopte heb ik mij aangemeld bij VVOG in Harderwijk. Er zaten een paar meiden in de klas die voetbalden bij VVOG, dus de keuze was snel gemaakt. Snel mocht ik mee doen met het 1e elftal, die destijds interregionaal voetbalden. Helaas moest ik na twee jaar stoppen vanwege rugklachten en liesblessure. Ik heb voetbal in het begin ontzettend gemist, als ik het gras al rook bij wijze van spreken. Ik ben toen leidster geworden van de F5 en na 2 jaar van het meisjesteam. Door de reacties die ik soms krijg merk ik dat het meisjes-/vrouwenvoetbal toch een ondergeschoven kindje blijft
.
In 1999 kochten wij ons 1e hondje, Floor(tje). Afgesproken was om in ieder geval gehoorzaam-heidscursus te doen. Want ik wilde een hond die luisterde en voor het baas-hond contact leek het me ook erg nuttig. Na de gehoorzaamheidcursus, leek het me wel leuk om een behendigheidscursus (Agility) te volgen. Ik vond het spelletje erg leuk en gelukkig ook zo mijn Floortje (een Boston terriër, zeker niet een gebruikelijke hond om Agiltity te doen). We hadden snel de smaak te pakken, ook omdat Floortje het spelletje zo goed door had en ik ons ingeschreven had voor een wedstrijd. Als je als combinatie hond-baas voor de eerste keer mee doet, start je in de debutantenklasse. We wonnen meteen drie prijzen. Het “kwaad” was geschied, de competitiedrang was gevoed, voor zowel Floortje als voor mij. Ik kocht er nog een hondje bij, dat leek me wel leuk voor Floortje en voor mezelf, twee honden in de sport. Dat werkte helemaal niet. Myla was totaal het tegenovergestelde van Floortje, 180° anders, uiteindelijk ben ik met haar gestopt. Toen Floortje ouder werd, ging de behendigheid achteruit. Om daar toch mee door te kunnen gaan, hebben wij in 2006 nog een hond gekocht: een Staffordshire Bull Terriër, Djynta. Deze hond is een beetje D.O.M. Ze gaat de wedstrijd met mij aan en dat is niet de bedoeling Nu doe ik met haar fly ball en we beginnen we straks weer opnieuw met Agility. Ik zelf vind het minder leuk, maar zij kan lekker gek doen, gillen en “lomp” zijn. Als laatste heb ik nog de kleine Chyca (kruising Toy poedel/ Schipperke). Met haar ben ik net begonnen met Agility. Ze is nog wat angstig, maar ze is pittig genoeg, er zit zeker potentie in.

Wat betekent Biddinghuizen voor Angelique?
Biddinghuizen is thuis. Alles wat ik nodig heb, is hier te vinden en/of te doen. Hier wonen mijn vrienden, familie en mijn kinderen zitten hier op school. Het dorp hoeft voor mij persoonlijk niet groter, ik vind het goed zo.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat