Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Niels van de Linde - Piloot worden

17-5-2009


Niels van de Linde – Woont zijn hele leven al in Biddinghuizen.
Vroeger, tijdens de lagere schooltijd, wist ik nooit wat ik wilde worden. Ik heb op de Rank gezeten, nu heet die school De Tamarisk. Mijn favoriete leraar was Anne Doedens. Waarom? Hij was altijd rechtvaardig, heel aardig en bovendien een goede onderwijzer. Ik heb veel van hem geleerd. Altijd als ik iemand de tafels hoor opzeggen moet ik weer aan hem denken. Toen ik bij meester Doedens in de klas zat heb ik tafels van hem geleerd. Iedere week een tafel erbij en telkens mondelinge overhoringen. En uiteindelijk de uitreiking van het tafeldiploma natuurlijk. Voor mij horen tafels en meester Doedens bij elkaar.

Sinds vorig jaar is me duidelijk welke kant ik op wil gaan met mijn leven. Ik wil graag piloot worden. Mijn oom is piloot en mijn vader werkt op Schiphol. Ik weet van hen wel een beetje wat het beroep inhoudt. Bovendien heb ik al een aantal vliegreizen gemaakt. Vliegangst heb ik gelukkig niet. Ook heb ik geen claustrofobie, daar schijnen mensen in een vliegtuig ook nog wel eens last van te hebben. Ik vind vliegen alleen maar hartstikke mooi.

Momenteel doe ik HAVO en ben ik me aan het oriënteren op een passende vervolgopleiding. Wel weet ik al dat het de burger luchtvaart gaat worden. Dat lijkt me leuker dan de luchtmacht. Het is natuurlijk zo dat je telkens naar dezelfde bestemmingen moet vliegen als piloot, maar ik ben niet bang dat dat op den duur zal gaan vervelen. Het beroep is volgens mij afwisselend genoeg en de wereld is groot. Eerst bestemmingen binnen Europa en dan misschien verder kijken.

Zo’n enorm vliegtuig in bedwang kunnen houden lijkt me een heel machtig gevoel. Maar voor het zo ver is moet ik zeker nog acht jaar studeren. Een hele tijd, maar ik zie er beslist niet tegenop. Het is het wat mij betreft zeker waard.

Wat betekent Biddinghuizen voor Niels?
Ik woon hier mijn hele leven al en heb het best naar mijn zin. In de stad zou ik niet willen wonen. Als ik al ergens anders zou moeten gaan wonen, dan liefst weer in een dorp. Wel zou het fijn zijn als er wat plekken zouden komen waar de jeugd uit het dorp terecht kan. Maar volgens mij wordt daar al aan gewerkt. Ik maak veel gebruik van de skatebaan. Fijn dat er zo’ n ding is in Biddinghuizen, maar wat mij betreft zou hij wel wat groter mogen zijn.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat