Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Linda Hop - Opvang voor kinderen, dat is het voor haar

28-7-2012


Linda is geboren en getogen in Biddinghuizen, haar ouders wonen om de hoek en ze heeft een broer die uitgevlogen is. Hun oorsprong ligt in Harderwijk. Linda heeft eerder in Dronten in een appartement gewoond en is terug gekomen, doordat ze voor een klein bedrag meer in de maand hier een eengezinswoning kon krijgen. Haar huis is compleet ingericht voor kinderen met alles erop en eraan en het meest heeft ze in haar eentje gedaan.

Op het klimop begin ik mijn leerperiode, ik eindig met een vierjarige opleiding SPW kinderopvang in Harderwijk in 2003. In Lelystad vond ik mijn eerste baan bij de SKL (Stichting Kinderopvang Lelystad). Ik werkte viereneenhalf jaar op meerdere kinderdagverblijven, maar het meest bij de Kiekendiefjes in de Zuiderzeewijk. Doordat ik daar alleen maar invalwerk mocht doen, ben ik verder gaan kijken en kwam ik in Almere terecht op een 3+ groep. Hier was alles te strak geregeld en ging het beleid tegen mijn principes in. Zo moesten bijvoorbeeld alle kinderen tussen de middag naar bed ongeacht wat de ouders hiervan vonden. In 2007 ben ik uit huis gegaan en naar Dronten verhuisd. Een collega van me verhuisde naar de Watergraafsmeer in Amsterdam en ging werken in nieuw kinderdagverblijf. Zij heeft me het adres gegeven en ik solliciteerde daar ook. Ik kreeg daar een eigen groep en had het er erg naar mijn zin. Helaas was de reiskostenvergoeding erg laag. Dit was voor mij niet op te brengen in combinatie met mijn andere vaste lasten, dus moest ik helaas weer op zoek naar wat anders. Ik ging terug in Dronten werken, weer bij een nieuw kinderdagverblijf. Dit duurde niet lang, want er waren amper aanmeldingen, waardoor mijn contract niet werd verlengd. Op het eind van die periode verhuisde ik terug naar Biddinghuizen, omdat ik daar een nieuwbouw eengezinswoning kon krijgen. Daar hoefde ik alleen maar te behangen en de vloer te leggen; geen behang aftrekken of zo. Een van de kinderen die op mijn groep zat bij de kiekendiefjes, kon het goed met me vinden, maar ik ook met de moeder. Dat is het begin geweest van mijn gastouderschap, doordat ik gastouder ben geworden van haar drie kinderen. Ik heb me toen in laten schrijven onder de naam kinderopvang de troetelbeertjes en ben ZZP er geworden. Ik vang momenteel gemiddeld negen kinderen op per week, maximaal vijf per dag. Dan kunnen er nog meer worden. Boven in mijn huis heb ik twee slaapkamers helemaal ingericht voor de kinderen, compleet met in totaal vijf ledikantjes. Eigen baas zijn bevalt me erg goed, doordat ik zelf mijn beslissingen kan nemen. Bijvoorbeeld in wat ik met de kinderen ga doen op een dag: naar de Scharrelberg, naar de speeltuin, heerlijk met warm weer een zwembadje opzetten of als ik weinig kindjes heb bijvoorbeeld naar Ballorig of het Kabouterbos. Wel komt er in mijn vrije tijd nog wat administratie bij, maar dat vind ik niet erg. http://www.kinderopvangdetroetelbeertjes.nl

Mijn hobby is fotograferen en meubels schilderen. Veel meubeltjes hier in huis heb ik blanco bij Ikea gekocht en beschilderd. Ik kijk wat de kinderen graag willen zien. Zo schilderde ik voor mijn neefje Cars tekeningen op de meubeltjes, en voor het dochtertje van een goede vriendin Hello Kitty. Voor mezelf schilder, behang en beplak ik alles met vlinders. Die zijn karakteristiek voor mijn huis. Overal zie je ze, ik heb daar iets mee. Boven op zolder ben ik een extra kamer aan het maken, die ik in wil richten als fotostudio om daar als hobby vooral foto’s te maken van jonge kinderen. Hier wil ik ook nog cursussen voor gaan volgen. Ik vind het ook erg leuk om foto’s te maken van de kinderen die bij mij in de opvang zitten. In mijn hele huis zijn de foto’s te vinden, dat maakt mijn huis echt van mij en vind ik persoonlijker dan een schilderij.
Ik heb door het werken met de kinderen en andere bezigheden wel weinig vrije tijd, doordat ik ook alles alleen doe. Ik kan me niet binden om bij een vereniging te gaan en daar een hele tijd aanwezig zijn om te fotograferen bijvoorbeeld. Ik heb mijn spaarzame vrije tijd hard nodig.

Ik vind het wel leuk om naar attractieparken te gaan en vooral de Efteling en Disneyland Parijs vind ik helemaal geweldig. Jammer alleen dat het zo duur is. Vroeger ging ik veel naar Walibi, en ik heb daar ook nog twee seizoenen gewerkt, maar dat heb ik nu wel gezien.

Biddinghuizen voor Linda:
Behalve dat ik hier werk en woon is er niet veel wat me hier bindt. Een grote stad hou ik ook weer niet van. Ik ben wel blij met het contact met de kinderen. Er wordt veel georganiseerd, maar het enige waar ik aan mee doe, is de avondvierdaagse. Ik ken meer mensen in Lelystad, doordat ik daar zolang heb gewerkt. Mijn vrienden wonen her en der. Het is een standaard dorp, voor de basisschoolleeftijd worden er nog wel eens leuke dingen georganiseerd, maar voor de oudere jeugd te weinig.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat