Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Saskia Pieters - Het Winkeltje van Sas

1-1-2011


Ze groeide op in Hoogeveen en deed daar de MEAO. Dan kom je automatisch terecht in een kantoorfunctie. Maar wat nou als je creatief bent? Als je hoofd vol zit met leuke ideeën en allerlei plannen? Dan wil je daar uiting aan geven en dat gaat lastig van achter een bureau. Deze zomer gooide Sas het roer om en ze begon voor zichzelf. ‘Het Winkeltje van Sas’ werd geboren. Het heeft een sfeervolle website waar alle artikelen die er te koop zijn prachtig gepresenteerd worden en volledig tot hun recht komen. Maar wie is Sas?

Ik ben Saskia Pieters, getrouwd met Harold en moeder van Roos en Fleur. We wonen al veertien jaar in Biddinghuizen aan het Vliegersveld. Afgelopen zomer besloot ik niet langer te dromen over een eigen bedrijf, maar gewoon te beginnen. Ik had na twintig jaar administratie doen opeens zin in iets heel anders. Mijn handen jeukten om aan de slag te gaan met iets waar mijn hart ligt. Iets waar ik mijn ideeën en passie goed in kwijt zou kunnen. Dat is ‘Het Winkeltje van Sas’ geworden. In de twee maanden dat ik er nu mee bezig ben, loopt het boven verwachting. De mensen in Biddinghuizen weten me te vinden nadat ze kennis gemaakt hebben met het landelijke assortiment tijdens de winterfair en op de kerstmarkt. En de media-aandacht in de Stentor en de Flevopost heeft gezorgd dat de webwinkel nu goed bezocht wordt.

Hoewel ik opgegroeid ben in Hoogeveen heeft het platteland me altijd getrokken. Ik heb eigenlijk geen idee waar dat vandaan komt, maar hier in Biddinghuizen kan ik zo genieten van de seizoenen, van het gadeslaan van de boeren op het land. Met onze hond Sitah ben ik vaak in het dorpsbos te vinden. In de spullen die ik verkoop komt die liefde voor het platte- land en het nostalgische boerenleven goed naar voren. Prachtige woon- en tuindecoraties, sfeervolle brocante, kadootjes om jezelf of iemand anders mee te verrassen, linnengoed in landelijke dessins of artikelen die het Franse leven weerspiegelen; het is allemaal te koop via www.hetwinkeltjevansas.nl.

Ik ben altijd op zoek naar mooie spulletjes die goed in mijn assortiment passen. Zoals landelijke artikelen met rustige, vergrijsde kleuren, maar ook artikelen die de sfeer oproepen van Zuid-Frankrijk. Mijn volgende droom heeft zich inmiddels al aangediend. Zou het niet mooi zijn als ik over een poosje een eigen plekje zou kunnen hebben om al mijn spullen uit te stallen? Dat is nu helaas nog geen optie. Ik heb wel gekeken naar een pand in het centrum, maar dat is voor mij nu nog onbetaalbaar. Wie weet kan het in de toekomst. Dit jaar zal ik met Het Winkeltje van Sas ook zeker weer een aantal markten in de omgeving gaan bezoeken. Dat is ook een heel leuke manier om met mensen in contact te komen.

Een eigen bedrijfje is leuk, maar ook erg druk. Opeens heb ik een heel ander leven.
De periode rond december was heel leuk om te starten. Veel mensen zijn op zoek naar kadootjes en versieren hun huis. Nu in januari is het wat rustiger. Het geeft me de kans het eerste seizoen te evalueren en me voor te bereiden op de nieuwe periode die er aan zit te komen, het voorjaar! Ik bezoek diverse groothandels om nieuwe inkopen te doen. Het liefst zoek ik bij kleinere bedrijven naar unieke spulletjes die niet overal te koop zijn en goed bij mijn assortiment passen. Je artikelen mooi inpakken is ook belangrijk, want een kadootje van Het winkeltje van Sas is een feestje om uit te pakken. En natuurlijk geeft deze wat meer rustige periode me de kans om de administratie te voeren. Want hoewel ik zo graag wilde stoppen met administratief werk, hoort het er bij een eigen bedrijfje toch ook bij helaas.
Het winkeltje van Sas is te vinden op www.hetwinkeltjevansas.nl
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat