Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Iza Labots - All you need is love

30-9-2006


Iza Labots, afkomstig uit Wloclawek, Polen. Sinds 2002 woonachtig te Biddinghuizen.

Mijn man André en ik hebben elkaar leren kennen tijdens het huwelijksfeest van zijn broer met mijn achternichtje. Vijftien jaar was ik toen, hij was drieëntwintig. Ik vond hem wel een leuke man, maar veel te oud voor mij, ik was pas vijftien en druk met heel andere dingen.

De tweede keer dat wij elkaar ontmoetten was jaren later, vlak na de geboorte van het eerste kindje van André’s broer. En het was bepaald geen toeval dat ik peettante mocht zijn en André peetoom. De familie hoopte dat de vonk tussen ons over zou springen en dat gebeurde ook. Ik vond het heel leuk dat André zoveel aandacht aan mij besteedde. We correspondeerden in het Engels. Ik heb al zijn brieven en kaarten bewaard, en geloof me, het zijn er veel, dozen vol!

Toen Kerst in aantocht kwam besloten onze families wederom in actie te komen, deze keer met een geheel eigen versie van All You Need is Love. Ik werd uitgenodigd voor een kerstdiner bij mijn achternicht, zonder dat André het wist. Toen ik vlak voor het diner onverwachts de trap afkwam, was hij zo verbaasd, dat hij helemaal niets kon zeggen. Het is voor ons beiden een heel bijzondere Kerst geworden.

Inmiddels had ik mijn diploma voor het Lyceum op zak en wist niet wat ik zou gaan studeren, economie of Engels. Om mezelf tijd te geven een goede beslissing te maken en omdat ik Nederland beter wilde leren kennen, besloot ik een jaar als au pair te gaan werken in Wassenaar. Daar kreeg ik de zorg voor een klein jongetje. Met heel veel plezier heb ik daar gewerkt. De weekeinden bracht ik door bij André. Maar het viel ons steeds zwaarder om op zondagavond afscheid van elkaar te nemen, dus…… ik ben bij André gaan wonen en in augustus 2004 zijn we getrouwd.

Wat betekent Biddinghuizen voor Iza Labots?
Biddinghuizen is een leuk dorp, maar persoonlijk heb ik er nog weinig mee. We wonen er en ik doe er mijn boodschappen. We werken beiden erg hard. Om 5.00 uur gaan we de deur uit om pas om 18.30 uur weer thuis te komen. We wonen trouwens wel in een hele leuke straat, de Wandeling. Het jaarlijkse straatfeest is echt iets om naar uit te kijken. In april verwachten we onze eerste baby en dan ga ik minder werken en kan ik het dorp wat beter leren kennen. Mijn familie zie ik regelmatig, dus ik mis Polen niet zo heel erg. Ik ben hier dolgelukkig met mijn man. Wat ik wel mis, zijn Poolse tomaten. Die zijn veel lekkerder dan de Nederlandse. Maar gelukkig brengt mijn familie die vaak voor me mee.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat