Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Bert van Os - Naar huis om te poepen

30-6-2007


Bert van Os geboren in Aalst (Gld). Woont sinds 1987 in Biddinghuizen.

We zijn in Biddinghuizen komen wonen omdat ik bij Heyboer werk en dan op de fiets naar mijn werk zou kunnen gaan. Dat scheelt een tweede auto. Ons huis aan de Lucernehof hebben we destijds in het donker gekocht. De buitenkant konden we dus niet erg goed zien, maar van binnen zag alles er prachtig uit en de koop was snel gesloten. Toen ik de volgende morgen bij daglicht ging kijken schrok ik wel een beetje van de buurt. ‘Waar ben ik terecht gekomen?’, dacht ik, maar de koop was al gesloten. Het is achteraf allemaal erg meegevallen, we hebben er met genoegen gewoond. Niet in de laatste plaats door de goeie buren die we er hadden.

Sinds enige tijd wonen we aan de Waterkant. Mooie wijk. Wel jammer dat er overal schuttingen verrijzen tussen de tuinen. Mooi vind ik het niet en ook de spontane contacten met de buren worden daardoor wat minder. Dat bleek wel toen tijdens de januaristorm verschillende schuttingen omgewaaid zijn. Meteen werd er weer volop gepraat met elkaar. Wat mij betreft mogen die schuttingen wel wat vaker omwaaien. En dan liefst in de zomer, dan zie ik de buurvrouw ook nog eens in haar bikini.

Van een van onze buren hebben we enige tijd geleden een oude caravan gekregen. Om te kijken of kamperen iets voor ons gezin (Hilly en ik hebben vier kinderen) was, gingen we proefkamperen op de Rivièra camping. Nou, dat is ons waterachtig bevallen. Alleen maar regen, het hield niet op! Het jaar daarop gingen we naar Epe, naar camping De Jagerstee. Weer alleen maar regen, natuurlijk. Hilly en de kinderen bleven er de hele week, ik was er alleen in de weekeinden omdat ik moest werken. Maar zelfs dat korte verblijf was voor mij voldoende om te bepalen dat ik geen kampeerder ben. Als ik al die toiletten op een rijtje zie, dan hoef ik spontaan niet meer. Gelukkig is de afstand tussen Epe en Biddinghuizen gemakkelijk te overbruggen. Kon ik mooi even naar huis rijden om te poepen. Kamperen doen we dus niet meer. Niks voor mij. We gaan dit jaar lekker naar Italië, waar we een appartement gehuurd hebben. Zon gegarandeerd, zee binnen handbereik en voor mij geen campingtoiletten meer. Prettige vakantie allemaal!


Wat betekent Biddinghuizen voor Bert van Os?
Biddinghuizen zit in de lift, dat staat op deze plaats bijna elke week te lezen. Ik ben het daar helemaal mee eens, maar er is ook nog wel wat de verbeteren. Het stukje fietspad tussen Kamphuis en de rotonde, dat vind ik heel gevaarlijk. Er rijden grote landbouwmachines langs. Daar gaan vast nog ongelukken gebeuren. Ik ben trouwens benieuwd wanneer plan De Kaai wordt gerealiseerd. Dat zou goed zijn voor het dorp. Voor mij persoonlijk wat minder trouwens, want ik werk nog steeds bij Heyboer en ik zal dan verder moeten fietsen naar mijn werk. Maar dat heb ik er wel voor over.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat