Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Henk Faber - Levensloop

14-3-2009


Henk Faber, geboren in Nigtevecht. Woont sinds 1976 in Biddinghuizen.

Ik ben hier naar toe gekomen omdat het bedrijf van mijn vader, de firma Faber en zonen, hier naar toe verhuisde. Verhuizen van Nigtevecht naar Biddinghuizen was een verandering, maar tevens een verbetering. Wat me aansprak was de ruimte. Niet alleen was er meer ruimte in het landschap, maar we gingen ook veel ruimer wonen. Wat wel een verschil was met mijn vorige woonplaats is dat hier mensen uit alle windstreken wonen. Maar veel daarvan komen, net als ik, uit het westen. Ik kon hier meteen goed wennen.

Binnenkort gaan mijn partner Greet en ik verhuizen. We gaan aan de Voor wonen, waar momenteel prachtige levensloopwoningen gebouwd worden. Gelukkig komen we, net als nu aan het Joggerspad weer op een hoekje te wonen. Ons nieuwe huis is een stuk kleiner dan onze huidige woning. Ook de tuin is minder groot. Daar zijn we blij mee, want dat scheelt ons een hoop werk.

Raar eigenlijk, toen we hier kwamen wonen waren we blij dat alles groter en ruimer werd. Nu zijn we blij dat alles wat kleiner en overzichtelijker wordt. Dat is de normale loop van het leven, denk ik. Dat onze nieuwe woning nog wel een tuintje heeft, daar ben ik blij om. Anders zouden we net zo goed op een flat kunnen gaan wonen en daar ben ik nog niet aan toe.

Het dorp wordt prachtig, vind ik. Overal wordt gerenoveerd en het is een lust voor het oog om te zien hoe het opknapt. Ik hoop dat het netjes zal blijven. Want ook de Koolzaadhof zag er enige jaren geleden prachtig uit na de renovatie, maar laatst zag ik al weer ergens een bankstel in de voortuin staan. Jammer, wat dat doet wel afbreuk aan de buurt.

Al weer een paar jaar hou ik me bezig met de bezorging van Biddinghuizen Actueel. Dertien jongeren bezorgen het blad in de dorpskern. Bij hen lever ik iedere week de bladen aan. Het buitengebied bezorg ik zelf. Het is leuk werk en het levert altijd weer leuke contacten op. Biddinghuizen Actueel is voor Biddinghuizen een belangrijk blad. Voor de sport, maar ook voor de saamhorigheid binnen het dorp. Ik vind het leuk dat ik op mijn manier daar een steentje aan kan bijdragen. Als iedereen iets doet om de leefbaarheid in het dorp te vergroten, als is het maar een heel klein beetje, dan blijft het leuk in Biddinghuizen.

Wat betekent Biddinghuizen voor Henk Faber?
Waar ik me wel eens aan erger, is de vernielzucht. Er worden paaltjes platgereden en bushokjes vernield. Dat moeten we toch met z’n allen betalen. Gelukkig valt het hier met de criminaliteit wel mee. Volgens mij komt dat mede doordat de mensen in Biddinghuizen elkaar kennen. Dat moeten we zo houden.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat