Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Miranda Schuten - Biddinghuizen als nieuw thuis

22-11-2008


Miranda Schuten. Geboren te Stadskanaal in 1974. Woont in Biddinghuizen sinds april 2007.

Miranda is in Biddinghuizen gaan wonen omdat ze Richard leerde kennen. Die komt weliswaar van ’t Harde, maar wegens lagere huizenprijzen en meer ruimte verhuisde hij vier jaar geleden naar Biddinghuizen. In 2009 zullen ze trouwen.

In 2005 heb ik hem leren kennen op een bruiloft. De bruid is een goede vriendin van Richard en ik verzorgde haar make-up. Anderhalf jaar later werd het echt wat tussen ons. Hij was vaak bij mij in het noorden in Musselkanaal te vinden. Richard had lange reistijden en files naar het werk. We wilden samen verder en daarom heb ik ervoor gekozen om naar Biddinghuizen te verhuizen. Richard werkt bij de Rabobank in Nunspeet. Gelukkig kon ik op mijn werk worden overgeplaatst naar Meppel. Qua reistijd veranderde er voor mij niets. Ik vond het spannend omdat ik nooit verder gegaan ben dan Musselkanaal.

Ik ben tot mijn derde opgegroeid in Ter Apelkanaal en daarna in Musselkanaal. Dat is iets groter dan Biddinghuizen en ook echt een dorp. Daar speelde mijn leven zich tot vorig jaar af. Ik deed de mavo en een mbo-opleiding tot etaleuse. In de avonduren volgde ik een opleiding tot schoonheidsspecialiste in Zwolle. Daarna werkte ik in een schoonheidssalon in Emmen en deed intussen een opleiding voor directiesecretaresse via Schoevers.

Toen we gingen samenwonen vertrokken we eerst zes weken naar China. Dus bij thuiskomst kon ik me pas echt wijden aan het wennen in dit dorp. Dit gaf geen enkel probleem. Nog altijd wil ik me opgeven bij de tennisclub in Biddinghuizen. Nu tennis ik regelmatig met een vriendin om alvast wat kennis te maken met de club.

Momenteel werk ik nog 36 uur als managementassistente bij een accountantskantoor in Meppel en 1 dag in Emmen. In de avonduren werk ik thuis in mijn salon en wil dit in de toekomst ook overdag gaan doen. Wat ik leuk vind aan het werk in mijn salon is de combinatie. Ik leer dorpsgenoten kennen en tevens komen ze bij mij heerlijk tot rust en met dat gevoel gaan ze hier ook weer vandaan. Uiteraard met een stralende huid en een huid die een oppepper heeft gehad. Ik zie het als hobby en werk tegelijk.

Persoonlijk contact
Ik houd graag rekening met iemand en vind het belangrijk dat ze zich op hun gemak voelen. Met nieuwe klanten hou ik eerst een intakegesprek. Ik wil weten wat voor producten ze gebruiken, wat ze zelf van de conditie van de huid vinden en wat ze willen verbeteren. Ik leg vooraf aan de behandeling uit wat ik ga doen, zodat de klant weet wat ze kunnen verwachten. In de salon gebruik ik vooral mijn handen. De meeste klanten komen voor een volledige behandeling. Maar korte behandelingen zoals het epileren van de wenkbrauwen en het verven van wimpers en/of wenkbrauwen kan uiteraard ook. Ik werk nauwkeurig en kijk altijd even verder dan dat een klant zelf kan. Als je meer wilt weten over mijn salon kun je kijken op www.salon-purebeauty.nl . Daar staat nu een aanbieding op voor lezers van de Biddinghuizen Actueel en Dorpsbelangen.net.

Ik heb nog een kleine klantenkring in Musselkanaal. Klanten die nog geen schoonheidsspecialiste hebben gevonden die het naar hun zin doet. Dit zie ik echt als compliment. Ik bezoek hen dan thuis of ze komen zelf naar Biddinghuzen. Ik hecht daar zelf ook waarde aan en vind het een eer dat ze nog zo graag door mij behandeld willen worden!

Wat betekent Biddinghuizen voor Miranda Schuten?
Thuis. Gemoedelijkheid. Een dorp dat veel voor zijn inwoners doet of wil doen. Denk maar aan het MFC en vrijwilligers voor het prachtige dierenpark. De mensen zijn vriendelijk en maken gemakkelijk een praatje. Ik voel me thuis en ben blij om hier te wonen. Al mis ik mijn ouders en vriend(inn)en. Ik woon nu centraal, op anderhalf uur rijden van vriendinnen in het noorden en anderhalf uur van vriendinnen in het westen. Biddinghuizen is mijn nieuwe thuis!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat