Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Kelly van Zijp - Geniet van de polder, geeft graag computerhulp

1-9-2012


Vijfentwintig jaar geleden is Kelly geboren in Spijkenisse. Daar kan ze zich niet veel van herinneren. Haar zus, Alexa, is al vijf jaar stewardess bij de KLM, wat Kelly ook graag wilde. Dat is er niet van gekomen. Haar vader en moeder wonen in Biddinghuizen en passen nog wel eens op haar Franse bulldogje, genaamd Evy.

Bijna mijn hele familie woont in de Randstad. Ons gezin is echter naar de polder vertrokken, toen ik vijf was. Mijn ouders wilden een betere kwaliteit van leven, een gezondere leefomgeving voor ons kinderen en gingen voor de lagere huizenprijzen. Honderd meter van waar ik nu woon, zat ik op de lagere school en later in Dronten op de middelbare school. Mijn luchtvaartdienstverlening opleiding heb ik genoten in Zwolle, toen ik zestien was. Op alledrie de scholen heb ik een fantastische tijd gehad, met genoeg leuke herinneringen, die mij altijd bij zullen blijven.

Vanaf mijn negende en nadat ik op mijn veertiende mijn eerste vlucht had gemaakt en ik de stewardessen mee mocht helpen, wist ik het helemaal zeker. Dit wilde ik ook!
Tijdens mijn opleiding heb ik verschilende stages gehad. Deze vonden meestal plaats op Schiphol. Ik heb achter de incheckbalies gewerkt, in de lounges, geholpen met boarden en nog een heleboel meer.

In het vierde jaar mocht ik eindelijk mijn droom beleven. Ik ging een vliegstage doen van vijf maanden bij KLM Cityhopper. Van de vijf stageplaatsen die beschikbaar waren, heb ik er een weten te bemachtigen. Wat was ik trots op mijzelf! Na vijf ontzettend leuke maanden en verschillende steden te hebben bezocht besloot ik om mijzelf verder te gaan ontwikkelen. Ik was nog maar negentien en dus te jong om op ‘de grote jongens’ en intercontinentaal te gaan vliegen.

Na het behalen van mijn diploma ben ik terecht gekomen bij een groot bedrijf in Lelystad. Hier ben ik begonnen als receptioniste. Na een aantal jaren daar werkzaam te zijn geweest en ik de vaardigheden van een receptioniste goed onder de knie had, vond ik het tijd voor een andere baan. Ik had een nieuwe uitdaging nodig. Inmiddels ben ik werkzaam bij een notariskantoor, ook in Lelystad. Hier werk ik op de afdelingen familierecht en ondernemingsrecht. Ik heb het hier erg naar mijn zin en leer ontzettend veel.

Twee en een half jaar geleden ben ik gaan samenwonen. Maar ik miste een diertje thuis. Mede omdat we vroeger achttien jaar lang een rode kater hebben gehad. Ik heb een kennis die een Franse Bulldog heeft. Ik vond dat zo’n ontzettend leuk ras. Er zit een geweldig karakter in deze diertjes. Ik ben op internet gaan zoeken en vond een goed aangeschreven fokker in Steensel, net onder Eindhoven. Ik heb ons op de wachtlijst gezet en in november 2010 mochten wij haar dan eindelijk op gaan halen. Inmiddels woon ik nu alleen met Evy. Evy is dan ook niet meer weg te denken uit mijn leven.

Ouderen op de computer
Naast mijn werk wil ik graag ouderen gaan begeleiden in het omgaan met de computer. Het gaat om de basis vaardigheden, zoals omgaan met e-mailen, tekstverwerking, electronisch bankieren, internetten en youtube. Ik heb ontzettend veel geduld met het uitleggen van dingen. Als ik kijk naar mijn eigen opa, dan weet ik dat hij niet graag naar een clubje wil. Hij wil graag één op één uitleg krijgen in de dingen die hij wil doen op de computer, in zijn eigen tempo. Ik denk dat er meer ‘ouderen’ zijn die er zo over denken. Hier wil ik ze dan ook graag meehelpen. Tevens houdt het de ouderen geestelijk jong. Tegenwoordig wordt vaak verwacht dat je een computer hebt, want veel dingen kunnen alleen digitaal. Mocht U geïnteresseerd zijn in wat extra hulp met de computer of met de mobiele telefoon, tegen een kleine vergoeding, dan kunt U mij bereiken op 06-39569977. Omdat ik dit naast mijn fulltime baan doe, ben ik doordeweeks vanaf 17.00 uur bereikbaar, in de weekenden de hele dag. U kunt mij ook e-mailen via computerhulpvoorouderen@live.nl

Biddinghuizen voor Kelly: Ik voel me daar erg thuis, ik loop graag met de hond het bos in en... ik ben groot fan van de Lidl.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat