Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Angelique Bes - Goed voor onze kinderen

18-10-2008


Angelique Bes – Verhoef. Geboren in De Meern (Utrecht). Woont in Biddinghuizen sinds 2004.

Wij zijn in Biddinghuizen gaan wonen omdat we Almere zat waren. Ik ben opgegroeid in Vleuten, wat hoort bij De Meern, een dorp tegen Utrecht aan. In Utrecht ging ik naar de middelbare school. In 1990 ben ik samen met mijn man Frank naar Almere gegaan. Na zo’n veertien jaar besloten we dat we onze kinderen Dennis en Lisanne liever niet in een grote stad wilden laten opgroeien. Ze zijn nu veertien en tien jaar.

Frank werkte met Allard Stuifzand, een collega uit Biddinghuizen. We dronken een keer een kop koffie bij hem en zijn vrouw Tineke en van het een kwam het ander… We gingen naar Biddinghuizen. We wonen nu aan de Havenkant, aan een gezellig hofje. Daar hebben we het mee getroffen. Hiernaartoe verhuizen is voor de kinderen echt een goede stap geweest. Ik vergeet nooit de eerste dag dat Dennis naar school ging, dat hij vertelde dat hij het zo opvallend vond dat iedereen gedag tegen hem zei. Wij zelf kennen dat wel maar toen we in Almere kwamen was dat niet zo. Daar werd het steeds individualistischer. Ach, in het begin was het daar dan wel fijn wonen, de stad heeft daar qua winkelen veel te bieden. Maar ik hou toch meer van wat oudere steden zoals Zwolle. ‘Kom er nog wel vaak vanwege vriendinnen, maar mis het niet.

Ik ben blij dat de wooncoöperatie OFW alles hard aan het opknappen is. Het ziet er op sommige plekken niet uit in Biddinghuizen. Zelf ben ik heel actief in de jeugdcommissie van BAS Tennis. Frank is hier voor het eerst gaan tennissen, nu twee jaar geleden. Ik zelf tennis niet. Heb ook last van reuma, dus dat gaat sowieso niet. Ik ben huisvrouw en ik vang vier dagen per week kinderen op van drie gezinnen. Met op school het nodige overblijfwerk en hand- en spandiensten zitten mijn dagen aardig vol. Ik sport niet natuurlijk, maar met alle kinderen om me heen doordeweeks heb ik dat niet nodig. Ik krijg veel terug van de kinderen. Vind het erg mooi om te doen.

Wat betekent Biddinghuizen voor Angelique Bes?
Ik vind dat het hier gezellig is. Wel vind ik dat er meer voor Dennis zijn leeftijd moet komen, voor veertien jaar en ouder. Er zijn vast zat creatieve mensen! Zeg maar een jeugdsoos elke twee weken bijvoorbeeld. Anders moeten kinderen van die leeftijd weer helemaal naar Dronten of Harderwijk, voor bijvoorbeeld een bioscoopbezoek. Zo’n feesttent een paar keer per jaar is wel heel gezellig. Dat ken ik weer niet vanuit Almere. Ik hoop dat het om ons heen aan de Havenkant gauw opgevuld gaat worden met groen. ’t Is nog wat kaal. Er is nu weer een nieuwbouwproject, hartstikke leuk, maar ik vind dat ook gezorgd moet worden dat alle huizen aan de Havenkant verkocht raken.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat