Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Ronald Hulsker - Terug van weggeweest bij Twins

21-1-2012


Hij is terug op zijn oude basis na jaren weggeweest te zijn: hij werkt weer bij “Twins”. Daar krijgt hij nu vaak de vraag: “He, ben je terug?“ En dan moet hij zijn verhaal weer doen. Nu kunt u het allen tegelijk hier lezen wat hem ertoe heeft bewogen weer terug naar Twins te gaan. Hij- is Ronald Hulsker, 24 jaar en woont samen in Harderwijk met Carolien. Hij is tot voor kort anderhalf jaar lang vertegenwoordiger geweest, oa in de zonwering. Zijn zusje van 22, Carola en hun vader wonen in Biddinghuizen.

De lagere school heb ik doorlopen op de Rank, nu de Tamarisk en heb op het Ichtus het VMBO -diploma gehaald. Ik werd zestien in 2003 en begon parttime te werken bij Twins. Toen ik achttien werd, ben ik er in vaste dienst getreden. Wat ik heel leuk vind aan werken in de snackbar is het contact met zoveel mensen. Je moet mij niet acht uur achter een bureau zetten, maar lekker mijn ding laten doen. Ik wil me vrij kunnen bewegen. Echter na een paar jaar werken bij Twins wilde ik verder kijken. Ik overlegde met Gert Bies, de eigenaar, of ik hier een toekomst zou hebben en of ik een ontwikkeling zou kunnen doormaken. Dat kon, maar wanneer dat zou zijn, bleef de vraag. Dat was voor mij niet genoeg. Ik begon om me heen te kijken. Het werk van vertegenwoordiger sprak me aan. Je bent vrij en komt ook in contact met veel mensen. Ik had daar wel eens met de vertegenwoordigers over gesproken. Ik ging naar zo’n functie op zoek en solliciteerde. Heel toevallig liep ik tegen een nieuwe baan aan. Ik werkte er een jaar, mijn contract liep af en ik solliciteerde weer opnieuw. Ik kwam terecht bij een Retail organisatie. Ik ging namens verschillende opdrachtgevers naar hun klanten om daar een oplossing te vinden om de verkoop te stimuleren. 

Ik kwam nog geregeld in Biddinghuizen, sowieso om te voetballen hier bij BAS. Ooit heb ik de bijnaam Ed Kroket gekregen. Waar zou dat nu van afgeleid zijn? Vanaf dat moment heet ik geen Ronald meer, maar Ed. Ik ging ook regelmatig naar Gert en José. Op een dag kreeg ik te horen dat Gert met zijn gezondheid zat. Hij heeft last van zijn gewrichten en kan daardoor niet meer de hele dag in het bedrijf zijn. We zijn rond de tafel gaan zitten en hebben bekeken wat ik voor hen kon betekenen. Er is uitgekomen dat ik de functie van bedrijfsleider mag vervullen. Samen met José ben ik nu verantwoordelijk voor de snackbar, waardoor Gert, op de achtergrond, zijn werk kan doen. Afgelopen Juni is Twins een nieuwe weg ingeslagen en daar wil ik graag gebruik van maken door bepaalde dingen te veranderen. Deze veranderingen zijn te volgen op twitter en facebook, hierop zullen oa ook verschillende aanbiedingen geplaatst worden. Dit betekent ook dat ik te zijner tijd waarschijnlijk wel weer terug kom naar Biddinghuizen om dichterbij mijn werk te zijn. Gelukkig wil Carolien dat ook wel.

Voetbal is mijn hobby, maar ook op wintersport gaan, vind ik leuk. Ik ben er vorig jaar mee begonnen en heb echt de smaak te pakken gekregen. Het is begonnen met een vriend, die zei: ‘Ik verveel me. Zullen we in de auto stappen en op wintersport gaan?’ Dat deden we gewoon en gingen in december naar Oostenrijk. Ik nam mijn eerste snowboard lesje in Dronten. Ik vond het leuk, maar moest het plezier ervan nog ervaren. Dat kwam twee maanden later in februari in Frankrijk. Dit jaar gaan we met mijn schoonouders. 

Biddinghuizen voor Ronald: al mijn vrienden en familie wonen hier. Ik heb hier mijn werk en hobby. Dat maakt het compleet. Ik waardeer de rust. Dit is mijn thuis. Ik zou wel tegen iedereen willen zeggen: zorg dat het soort evenementen, dat hier elk jaar georganiseerd wordt, blijft bestaan en kom ook. Laten we het gezellig houden en samen vieren.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat