Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Ron Machielsen - Een nieuwe start in Biddinghuizen

24-2-2007


Ron Machielsen, geboren in Deventer. Woont sinds 2000 in Biddinghuizen.

Mijn partner Bert en ik zijn naar Biddinghuizen gekomen om tijdelijk, voor een bevriende horecarelatie, eetcafé De Kiekendief te gaan exploiteren. We vonden het echter zo leuk, dat we de Kiekendief zelf gekocht hebben en nu na ruim zes jaar, wonen we nog steeds in Biddinghuizen. Dat is voor ons best bijzonder want we hebben nooit ergens langer dan drie jaar gewoond.

Leuk publiek in de zaak, een leuk dorp, we hadden het hier al heel snel goed naar onze zin. Nog steeds eigenlijk, al hebben we het dorp de laatste jaren wel achteruit zien gaan. Naar mijn mening is OFW hier voor een groot deel schuldig aan. Iedereen die dat maar wil kan hier een huis krijgen. Het rioolputje van Flevoland wordt Biddinghuizen wel genoemd, en naar mijn mening verdient Biddinghuizen inderdaad de twijfelachtige eer deze benaming toebedeeld te krijgen. Gelukkig lijkt het nu de betere kant op te gaan.

Eetcafé de Kiekendief moet binnenkort wijken voor het nieuwe winkelcentrum, dat in aanbouw is. Medio voorjaar zullen we de deuren sluiten en daarmee een episode in ons leven afsluiten. Jammer? Ach, we wisten destijds al dat er bij nieuwbouw van het centrum geen plaats meer was voor de Kiekendief op de huidige locatie en zien daarom dit ook als een kans om aan iets anders te beginnen.

De nieuwe start maken we weer in Biddinghuizen, in het nieuwe winkelcentrum, waar ik aan de zijde van het evenemententerrein een zonnestudio ga beginnen, met koffie- en thee specialiteiten en een terras. We stappen gedeeltelijk over op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Eko koffie en thee en dito verpakkingen, groene stroom etc. Elke bijdrage aan een betere leefomgeving is welkom. Alcohol zullen we niet meer schenken in de nieuwe zaak. Een compleet ander bedrijf dan De Kiekendief, dus. We slaan een heel andere richting in, maar willen met het nieuwe bedrijf toch een stukje extra toegevoegde waarde voor het (winkel) publiek realiseren.

Wat betekent Biddinghuizen voor Ron Machielsen?
Het is mooi dat we een nieuw winkelcentrum krijgen, maar om het levensvatbaar te laten zijn zal het dorp flink moeten groeien, anders gaat het fout. En die groei moet niet over een paar jaar plaatsvinden, maar nu. Wat dat betreft mis ik wel wat visie bij de gemeente. Dorpsbelangen is goed bezig, houdt gelukkig de vinger aan de pols. Ook voor jongeren moet er in ons dorp iets gebeuren, je ziet nu al problemen ontstaan omdat er niet veel voor ze te doen is. Straks als de Kiekendief er niet meer is, wordt dit waarschijnlijk alleen maar erger. Helaas is er in binnen het nieuwe centrum vergunning technisch geen plaats meer voor een soortgelijk bedrijf als de Kiekendief. En het MFC? Zeer goed plan! Liefst vandaag nog beginnen met bouwen!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat