Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Elly den Teuling - De enige vrouw bij de BBC

25-11-2006


Elly den Teuling - de Waal, Geboren in 1950 te Rotterdam. Woont in Biddinghuizen sinds 1970.

Mijn man Jaap woont al veel langer in Flevoland dan ik. Hij werkte vanaf 1967 bij een boer aan de Stobbeweg, maar ging regelmatig op bezoek bij zijn tante in Rotterdam. En die tante, die woonde toevallig bij mij in de buurt. Ik kwam daar nog wel eens over de vloer. Zo heb ik de familie van Jaap leren kennen. Eerst ben ik een poosje penvriendin met zijn zusje geweest, en toen ik een keertje mocht komen logeren kreeg ik verkering met Jaap.

Omdat ik uit de stad kom, waar je doorgaans heel lang moet wachten op een huis, drong ik er bij Jaap erg op aan om ons meteen in te laten schrijven voor een woning. Ik had het idee dat we tenminste vier jaar zouden moeten wachten, maar na twee maanden kregen we al een huis aangeboden. ‘We moeten trouwen!’, riep Jaap tegen iedereen. Dat moeten had alleen te maken met het feit dat we een huis hadden, en zeker niet omdat ik zwanger was.

De eerste maanden dat ik hier woonde heb ik eigenlijk alleen maar geslapen. Ik denk dat kwam door de verandering van lucht. Ik heb nooit een seconde spijt gehad dat ik vanuit Rotterdam naar Biddinghuizen gekomen ben. De rust, de natuur en de omgeving, ik vond en vind het helemaal geweldig. Eerst heb ik nog een poosje op een notariskantoor in Kampen gewerkt en later ook nog bij de Centra, dat was in de tijd dat die oude drogist er nog in zat. Veel oudere Biddinghuizenaren zullen zich hem nog wel herinneren. Maar toen mijn kinderen Wilco en Corina geboren werden ben ik gestopt met werken.

Met veel plezier ben ik lid van de biljartclub BBC. Ik ben de enige vrouw bij onze vereniging, maar dat maakt me niet uit, ik sta mijn mannetje wel en heb al menig prijs in de wacht gesleept. Veel vrouwen denken blijkbaar dat biljarten een mannensport is, maar vrouwen kunnen het zeker net zo goed als mannen en het is altijd heel gezellig in ons clubgebouw.


Wat betekent Biddinghuizen voor Elly den Teuling?
Biddinghuizen vind ik helemaal top. ‘s Zomers ga ik soms met mijn kleinkinderen zwemmen bij het eiland, dat is toch prachtig? En dat wandelpad, dat moet er zeker komen. Waar ik erg bang voor ben is voor het verlies van voorzieningen. Het zwembad moet zeker blijven, net zoals de bieb. En de Gouden Ploeg mag voor mij wel terugkomen, hoor. Daar heb ik zoveel goede herinneringen aan. Wat een leuke feesten hebben we daar als dorp gevierd. Ik vind dat er zo snel mogelijk weer een goede locatie voor de dorpsfeesten moet komen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat