Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Wulfert Ter Beek - De Slogan van zijn bedrijf: Wij ontzorgen, u geniet!

5-3-2011


Wulfert is een moeilijk te spellen naam. De naam stamt af van zijn opa, uit Winschoten – Spakenburg. Hij woont vanaf zijn zestiende jaar in de polder. Door een vakantie in Zeewolde kwamen zij in contact met de polder. Daar konden ze een betaalbaar kavel (erf)kopen en besloten uit Bunschoten te verhuizen. In 1997 zijn ze verhuisd naar een groter kavel in Biddinghuizen.

Ik heb mijn studie gedaan in Dronten aan de CAH (Christelijk Agrarisch Hogeschool). Ik volgde de richting plantenteelt, Daarvoor deed ik de hoveniersopleiding in Utrecht. Dit zegt het al: mijnpassie ligt bij planten en tuinen, vooral bij bijzondere tuinplanten. Vandaar dat ik ben begonnen met de Hoge Landbouw School ; daar heb ik mijn vrouw Marije leren kennen. Er zaten toen nog maar een paar vrouwen op deze opleiding. Tegenwoordig is het zo dat het aantal vrouwen en mannen fyfty -fyfty is. Wat de vrouwen trekt is vooral de paardenhouderij.

Na de opleiding zijn we vertrokken naar Zuid Afrika. Daar hebben we een bedrijf voor plantenteelt opgezet. Ik was general manager voor een Nederlands bedrijf. We teelden Chrysanten stekjes, die dan weer naar Nederland werden getransporteerd voor de teelt van de snijbloem. Het groeit er sneller, er is meer licht en er zijn lage lonen, dus een lage kostprijs.) Daar hebben we een paar jaar gezeten. Toen zijn we om veiligheidsredenen (dicht bij Johannisburg werd toch veel gemoord en er werden veel overvallen gepleegd) terug gegaan naar Nederland.

Ik kwam in Aalsmeer in de bloemen en tuinplantenwereld terecht. Daar werkte ik voor een veredelingsbedrijf dat nieuwe bloemen en planten veredelt. Ik mocht het wereldwijd verkopen; van Noord – en Zuid - Amerika , Afrika tot Japan. Ik bezocht die landen en maakte de mensen daar wegwijs met die planten. Dat heb ik veel jaren gedaan tot ik kinderen kreeg. En wel twee zoons, Bram (7) en Thijs (5). Twee, drie weken van huis is dan niet meer leuk. Ik maakte de keus, nam ontslag en zocht iets in de buurt. Het werd echter Drenthe. Ik hield me bezig met het maaien van snelwegen en werd vestigingleider in Zuidwolde. En weer moest ik ver rijden. Ik had het er niet naar mijn zin. Ik miste mijn eigen sector. Gevolg: vijf maanden ben ik huisvader geweest; wat een leuke tijd! Ik vond het heel mooi. In Ede vond ik een bedrijf, dat bamboestokken importeert uit China. Ik werk daar nu twee jaar, maar stap eruit om begin februari een nieuwe uitdaging aan te gaan. Vol ambitie! Ik kwam mijn zwager tegen, we pakten onze plannen van toen weer op: Herman met de terrasoverkappingen en ik met mijn passie voor planten. Samen een bedrijf beginnen!

Vanaf jan 2011 is Herman Lucassen begonnen met ons bedrijf “www.terascompleet.nl”. Ik stap in na de beëindiging van het dienstverband in Ede in februari.

Wat me meteen opviel in Biddinghuizen was de dorpse sfeer, anders dan in Zeewolde. Ik heb zoveel respect voor De IJsvogel Stichting , die de tent feesten organiseert, de kartoffelarena en het stamppotten buffet. Mijn compliment voor de vrijwilligers . Veel huizen zijn mooi opgeknapt. Het dorpse bos ,waar ik veel wandel met twee honden, de scharrelberg, dat is prachtig genieten. Er wonen hier sociale mensen. Ik wil hier niet meer weg. Ik zie het wel zitten dat er heel snel veel nieuwe woningen worden gebouwd, dat houdt het dorp levensvatbaar, laat het groeien, er zijn veel jongen mensen die hier willen kopen. Hou er genoeg woningen voor beschikbaar. Geef Gas.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat