Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Arnold Stoker - Garagehouder Arnold Stoker

21-7-2007


Arnold Stoker, geboren in 1961 te Nagele, nu woonachtig in Dronten.

Omdat ik in Biddinghuizen ben opgegroeid, ken ik hier heel veel mensen. Van mijn vierde tot mijn eenentwintigste jaar heb ik aan de Weidehof gewoond. Daarna ben ik verhuisd naar Zeewolde, omdat ik Chef d’ Equipe werd bij Jedi.

Net zoals in de begintijd van Biddinghuizen kon je toen daar gemakkelijk een huis krijgen. Zeewolde stond nog in de kinderschoenen toen ik er ging wonen. Ik weet nog dat ik het er kaal en leeg vond. Maar ik heb er leuk gewoond. Via allerlei omzwervingen kwamen Trudy en ik in Hoofddorp terecht, vanwege een leuke baan bij een groot garagebedrijf. Ik deed daar de receptie. Niet meer sleutelen, maar elke dag naar huis met schone handen, dat beviel goed. Wat minder leuk was, was de drukte om ons heen. Parkeerproblemen, een busbaan voor de deur. Niet leuk. Bovendien geen ideale omgeving om onze kinderen op te laten groeien. Ik wilde graag terug naar Dronten en dat hebben we gedaan. We kochten een huis aan de Lipizaner en daar wonen we nu alweer veertien jaar.

In april hebben we het tweejarig bestaan van ons bedrijf SRT (Stoker Reparatie Team) gevierd. Het is altijd mijn droom geweest een eigen reparatiebedrijf te hebben. Mede dankzij de hulp van Dineke en Jan Akkerman van Akno kon ik dat realiseren hier in Biddinghuizen. SRT is een echte dorpsgarage geworden, precies zoals ik het voor ogen had. Gemoedelijkheid en eerlijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Is bij de meeste garages de werkplaats verboden gebied voor bezoekers, bij ons mogen klanten altijd binnen lopen. Het feit dat we geen occasions verkopen wekt vertrouwen. Als bij ons een auto wordt afgekeurd, dan is ‘ie ook afgekeurd. Daar zit dan geen andere bedoeling achter. Persoonlijk heb ik altijd zo gewerkt, maar omdat we geen auto’s verkopen is er nooit verdenking en dat is prettig. Veel klanten ken ik persoonlijk. Van vroeger of van de laatste jaren via de garage waar ik nu zelf ook weer aan de auto’s sleutel. Ik kom dus niet meer met schone handen thuis. Maar wel een heel goed gevoel en dat is veel meer waard.

Zou je in Biddinghuizen willen wonen?
Ondanks het feit dat ik het in Dronten prima naar mijn zin heb, zou ik best in Biddinghuizen willen wonen. Het is een fantastisch dorp, dat veel goede initiatieven heeft. Neem nou dat wandelpad. Daar had ik graag aan mee willen werken. Helaas is het er niet van gekomen, hoewel ik het wel beloofd had aan Richard van Woerkom. De cross van de Flintstones, daar ben ik ook altijd te vinden. Evenals op de dorpsfeesten trouwens. Ja, ik zou hier graag willen wonen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat