Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Carolien Wesseling-Nieland - Carolien Wesseling-Nieland ging naar Canada

5-8-2006


Carolien Wesseling-Nieland

Ik ben geboren aan de Mosselweg, mijn ouders hadden daar een boerderij. Dertig jaar heb ik in Biddinghuizen gewoond. Aan de Mosselweg was ook mijn kap- en schoonheidsalon en zonnestudio gevestigd. Veel mensen zullen me daar nog wel van kennen. Of van BAS tennis, natuurlijk.

Een paar jaar geleden zijn mijn man Hans en ik een nieuw leven begonnen, in Canada. De grote oversteek maken en daar een akkerbouwbedrijf beginnen is altijd een grote wens geweest van Hans. Al vanaf zijn twaalfde was hij daar mee bezig. Ook ik ben gaandeweg steeds enthousiaster geworden om het grote avontuur dat emigratie heet aan te gaan. We wonen nu al weer een paar jaar in Canada. Hans heeft zijn boerderij en ik ben ook hier weer een kapsalon en massagesalon begonnen. Onze zoon Mitchell is hier geboren.

Het gaat goed met ons, we hebben het naar onze zin. Voor een akkerbouwer zijn hier nog mogelijkheden. We wonen op het vlakke land, het lijkt wel een beetje op de polder. Maar we hoeven maar een paar uur te rijden en we zitten in de bergen, en dat is echt prachtig.

Mijn verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. Je weet van tevoren niet precies wat je tegen zult komen, als je je hier gaat vestigen, maar het is allemaal erg meegevallen. Canadezen zijn prettige mensen, altijd vriendelijk. In het verkeer zijn ze heel hoffelijk, er wordt hier niet getoeterd. Ook in de winkels zijn de mensen altijd erg aardig en belangstellend. Ze maken graag even een praatje, vragen hoe het met je gaat en zijn altijd bereid om zelfs de kleinste boodschappen even voor je naar de auto te dragen.

We hebben hier onze draai gevonden. Ook hier zijn we bezig met tennis en proberen om wat nieuw leven op de tennisbaan te krijgen. We maken onze wijn hier zelf. Dat is erg leuk om te doen. We vermaken ons hier prima en vervelen ons zeker niet.

Wat mis je van Biddinghuizen?
De gezellige gesprekken met mijn klanten en BAS tennis, natuurlijk.
Ook mijn familie mis ik, maar dat hoor je van meer emigranten. Ik zou het heel gaaf vinden als ze ook hier zouden komen wonen, maar ik weet dat dat er niet in zit. Dus gaan we regelmatig naar Nederland en familie en vrienden komen ook vaak hier. Soms vragen ze me wel eens of ik het niet zat ben, al die visite. Nee, hoor, hartstikke leuk!

Bezoek de website van Carolien: www.wesselingfarm.waarbenjij.nu

Rita van Westen
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat