Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.
Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Door Rita van Westen

André Labots - IC Shit

31-7-2010


Sinds 2001 woont de uit Harderwijk afkomstige André Labots in Biddinghuizen. Voor zijn werk reist hij dagelijks naar Diemen, waar hij als planner werkt bij Koninklijke Saan. In zijn vrije tijd besteedt hij graag aandacht aan autosport. Zo is hij ieder jaar bij de 24 uur van Le Mans te vinden. Als hobby brouwt André zijn eigen drankje, IC Shit (spreek uit: Ik Sjit) genaamd.

Planner is een baan die echt bij mij past. Waarom het zo leuk is? Nou, het lijkt een beetje op het oplossen van een puzzel. Er is een probleem en jij moet het oplossen. Passen, meten puzzelen en als het dan lukt, dan is dat prachtig. Iedere dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. Dat is veel waard. Ik heb nooit iets anders gedaan dan plannen, eerst in de transportsector en nu bij Saan. Daar regel ik de wegbebakening bij wegwerkzaamheden en calamiteiten. Vaak hectisch en druk, maar altijd leuk. Uiteraard heb ik voor deze functie een gedegen opleiding gevolgd.

Planner zijn bij Koninklijke Saan is beslist geen baan van negen tot vijf. Regelmatig wordt ik ’s nachts uit bed gebeld. Er wordt ’s nachts en in de weekeinden veel en vaak aan de wegen gewerkt en men weet me wel te vinden als er iets geregeld moet worden. Het hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig kan ik ook vanuit huis veel regelen voor mijn werk.
Thuis laat ik alles wat met planning te maken heeft graag over aan mijn vrouw Iza. Wat dat betreft weet ik werk en privé goed te scheiden. We hebben een zoontje van drie, Jacob, en genieten enorm van dat kleine kereltje. Hij is altijd vriendelijk en vrolijk, echt een verrijking van ons leven.

Voordat ik met Iza trouwde heb ik wel gezegd dat ik ieder jaar naar Le Mans blijf gaan. Met vrienden staan we daar elk jaar op dezelfde camping, vlak bij de baan. Le Mans is voor mij een soort virus. Het voelt elke keer weer als thuiskomen, als ik er ben. Jammer is het wel dat de regels steeds strenger worden. Je komt niet meer zo gemakkelijk ergens bij als vroeger, toen het er allemaal wat gemoedelijker aan toe ging. Maar dat is bij wel meer evenementen het geval. Het kan blijkbaar niet anders tegenwoordig en daar moet je begrip voor hebben. Maar een beetje spijtig vind ik het wel.

Mijn bijnaam op Le Mans is IC (op z’n Engels uitgeproken). IC staat voor Irish Coffee. Het schijnt dat ik lekkere Irish Coffe kan maken. Vooral vrienden uit Engeland die ik daar ieder jaar tref, weten mijn Irish Coffe te waarderen. Thuis brouw ik mijn eigen alcoholische drankje. Toen ik daarvan een keer een fles meenam naar Le Mans was men daar meteen dolenthousiast. Dat is goeie shit! riepen ze.
Zo is de naam van mijn drankje geboren; IC Shit. Het recept is super geheim. Ik heb nog nooit tegen iemand verteld wat er in zit en dat hou ik graag zo. Het alcoholpercentage weet ik niet. Feit is wel dat je er niet zo heel veel van hoeft te drinken om er aangeschoten van te worden.

Niet alleen op Le Mans, ook in de buurt weet men mijn drankje wel te waarderen. We wonen aan de Wandeling, waar de buren heel gezellig met elkaar omgaan. Samen hebben we een BOP (Buurt Ontmoetings Plaats) gemaakt waar door jong en oud veel gebruik van wordt gemaakt. Overdag spelen de kinderen op de BOP. Op warme zomeravonden, als de kinderen naar bed zijn, zitten we graag met wat buren. En soms komt daarbij ook de IC Shit tevoorschijn. Proost!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:

© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat