Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Hilde Boers - Uitgever en hoofdredacteur

9-4-2011


Hilde Boers is 45 jaar geleden geboren in Zwolle. Eerst heeft ze samen met haar man in Dronten gewoond, maar Bert, opgegroeid op een boerderij in Drenthe vroeg Hilde of het haar wel leuk leek om op een boerderij te wonen. Sinds 2001 wonen ze nu aan de Ellerweg. Lekker dichtbij het bedrijf KWT Group, naast VNK, waar Bert en compagnon tot twee jaar geleden eigenaar van waren. Hilde is nu uitgever en hoofdredacteur van het Flevolandse lifestyle magazine ‘Jelle’.

Hilde: ’Ik zing heel graag. Als zestienjarig meisje had ik mijn eigen band en schreef eigen liedjes. Later zong ik in verschillende bandjes, maar heb het langste in MataHari gezongen. Hiermee traden we zeven jaar lang op bij bruiloften en partijen. Op mijn achtentwintigste vond ik het welletjes. Maar zingen blijft leuk en nu heb ik een bandje, waarmee ik een keer in de twee weken muziek maak. Gewoon voor het plezier en ontspanning.’

‘We hebben twee honden van het ras: Alaskan-malamute. Dit is een oud hondenras. Deze sledehond is vernoemd naar een Eskimostam in Alaska, de Mahlemuts. Het ras wordt al generaties lang gebruikt voor het trekken van sleden met zware vrachten en het warm houden van baby’s. Het is het heel leuk om deze kameraden erbij te hebben. Ze hebben veel beweging nodig en crossen samen met elkaar over het erf. Ook steppen we met de honden en gaan we zondags naar het Erkemederstrand in Zeewolde. Een speciaal hondenstrand.’

‘In het bedrijf van mijn man deed ik de PR en marketing en daarmee werd ik zelfstandige. Daarnaast maak ik samen met een regisseur/cameraman bedrijfsfilms. In 2007 kwam ik per toeval tijdens het filmen een man tegen, die langs de kant van het water zat te tekenen. Hij straalde kracht en plezier uit. Ik kwam met hem aan de praat. Hij bleek een inspirerende en warme persoonlijkheid te zijn. Die man heet Jelle en is nu tachtig jaar. Hij voelt zich vijftig. Zijn slogan is: het mooiste wat je in het leven kunt geven is jezelf. Hij bekijkt alles van de positieve kant, niet naar wat je niet kunt of hebt, maar naar wat je wel hebt en hoe je iets naar toe kunt halen. Niet afwachten, zelf doen.

Ik vond dat er heel weinig te horen en lezen was over deze zilveren generatie. In de Flevopost zie je een wethouder die een bloemetje uitreikt bij een huwelijksjubileum, maar dat is het dan. Ik ben gek op mensen en Flevoland en dacht: daar moet toch wat mee te doen zijn? Deze mensen hebben zoveel inspirerende verhalen. Ik ben me daarin gaan verdiepen en zo is JELLE ontstaan. Echte verhalen van echte mensen uit Flevoland, maar ik wil ook mensen contact met elkaar laten maken via het blad. Sociale contacten dichtbij.

In december 2010 kwam het eerste JELLE nummer uit. Het werd door heel Flevoland gratis verspreid. Helaas hebben veel mensen het nummer niet gekregen. De mensen die nu als nog dit blad gratis willen lezen , kunnen deze ophalen in de boekenwinkel van Van der Walle. Nu zijn we aan de vierde uitgave (april) bezig. Ik geef het blad uit in eigen beheer en werk samen met een Flevolands redactieteam. Op de website www.jelleleeft.nl staat een filmpje van ons team. Men kan een abonnement nemen of het bij de boekhandel kopen.’

Biddinghuizen
‘Biddinghuizen is een zeer prettig dorp. De mensen zijn altijd bereid elkaar te helpen, ook in de zakenwereld. Het is lekker gemoedelijk. Ook zijn er veel vrijwilligers die een dikke pluim verdienen. Ik hoop hier nog jaren samen met man en honden te mogen wonen.’
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat