Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Hellen van de Brake - Voetenwerk

5-4-2008


Hellen van de Brake-Bom. Altijd in Biddinghuizen gewoond.

Mijn jeugd heb ik doorgebracht op de boerderij van mijn ouders aan de Alikruikweg. Toen ik op mijn negentiende ging samenwonen met Eibert van de Brake, kwam ik in het dorp te wonen. Heerlijk vond ik dat. Aan de Alikruikweg moest ik altijd eerst een heel eind fietsen als ik ergens naar toe wilde, óf zorgen iemand me bracht met de auto. In het dorp is alles lekker zo dichtbij.Aan het einde van mijn middelbare schooltijd wist ik nog steeds niet goed welke kant ik op wilde, dus een vervolgopleiding kiezen viel niet mee. Op de zaterdagen werkte ik in een schoenenzaak in Elburg. Het was beslist niet mijn bedoeling daar te blijven werken. Maar omdat ik tijdens het werk vaak geconfronteerd werd met mensen met voetproblemen, ben ik me toch nader gaan verdiepen in oorzaken van- en behandelingen voor voetproblemen.

Na mijn diploma pedicure, heb ik me gespecialiseerd in de rheumatische voet, de diabetische voet, nagelbeugeltechniek en voetreflexologie. Voeten, dat is voor mij een soort uit de hand gelopen hobby geworden. Ik wil er zoveel mogelijk over weten. Het is op die manier onbedoeld toch mijn vak geworden. Zonder dat ik er bewust voor gekozen heb, had ik mijn beroepskeuze toch gemaakt.

Toen ik zwanger was van onze dochter Maureen suggereerde Eibert dat ik misschien een eigen praktijk aan huis zou kunnen beginnen. Wel zo praktisch met een baby. Eerst was ik niet echt enthousiast, maar voor mezelf beginnen bleek echter een schot in de roos.
Vanaf het begin loopt de praktijk goed. Ik werk fulltime en kan toch mijn eigen tijd indelen. De pedicuresalon is ook ’s avonds geopend. Dat is plezierig voor mijn klanten die overdag werken en voor mij is het ideaal met het oog op de kinderen. Eigenlijk heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Goed werk afleveren is altijd het belangrijkste doel. De uitdaging om voor iemand met problematische voeten daadwerkelijk iets te betekenen ga ik graag aan. Maar het één op één contact met de mensen vind ik ook belangrijk. Je zit toch telkens een half uur tot drie kwartier met iemand te praten. Dan is het voor beide partijen belangrijk dat er een soort klik is en dat er een gezellige sfeer heerst.

Ik probeer altijd het optimale te bereiken en daarbij mensen in hun waarde te laten. Iemand met diabetes en problematische voeten weet heus zelf ook wel dat roken niet goed is. Dat ga ik dus niet bij ieder consult nog een keertje vertellen. Als iemand moeilijke voeten heeft en toch graag op pumps wil lopen, wie ben ik dan om daar telkens over te beginnen? Diegene weet immers zelf als geen ander wat de gevolgen zijn en kan dan beter wat vaker voor een behandeling komen. Als de klant tevreden is, dan ben ik dat ook.

Wat betekent Biddinghuizen voor Hellen?
Vooral voor een gezin met kleine kinderen is wonen in Biddinghuizen ideaal. Er is altijd wel iemand die je kind kent als het op straat speelt en dat geeft een veilig gevoel. Groeien is voor ons dorp noodzaak. Er moeten woningen en voorzieningen komen voor starters en jonge gezinnen. De winkels moeten levensvatbaar blijven. En natuurlijk moet het MFC er zo snel mogelijk komen, met name voor de scholen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat