Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Bouke Kloosterman - Vissen en Tennis

11-6-2011


Het huis van Bouke karakteriseert zich door de aanwezigheid van veel vissen: een aquarium zo groot dat ik deze over het hoofd zie. En buiten achter het huis is een hele grote vijver met vissen, die door een raam naar buiten kunnen kijken. Zijn andere hobby is sport, actief en passief. Hij woont sinds 2001 in Biddinghuizen, is samenwonend met Tamara en heeft een zoon, Dennis van 14 jaar.

Hij werkt sinds 1986 bij de organisatie Kamer van Koophandel: begonnen in Harderwijk en met wat omzwervingen nu werkzaam in Almere. Geboren in Apeldoorn maar opgegroeid op ’t Harde. Bij de verhuizing naar de polder viel daarom ook de keus op een dorp in plaats van een stad. Hij woont nu dus bijna 10 jaar heerlijk rustig aan de rand van het dorp aan het Vliegersveld.

Als kind ben ik begonnen met goudvisjes en guppen. Ik was erg geïnteresseerd in de diversiteit in het vissenrijk en met name de wijze van voortplanten, de zorg die de vissen voor de eitjes en jonkies hebben, zoals: sommigen bouwen een schuimnest waarin ze de eitjes in af zetten, sommigen zijn levenbarend, anderen beschermen hun kroost weer, maar ander soorten eten direct hun eigen kroost op. Ik heb zelfs piranha’s gehad. Gekocht zo groot als een rijksdaalder, na twee jaar waren ze zo groot als een handpalm. Omdat de winkel ze niet wilde hebben, heb ik ze op een mooie zomeravond los gelaten in de gracht van Elburg, bij een vissende vriend die zich wezenloos schrok. Ik hoopte dat er ook een berichtje in de krant zou komen dat er piranha’s waren gevangen in Elburg, maar helaas! Toen ik in Harderwijk werkte, gingen we op vrijdag vaak een visje eten, de haai in de vitrine trok mijn aandacht. Die haai heb ik als grap bij een collega in de la gedaan. We hebben deze, nadat de collega op maandag de stinkende haai had gevonden, hem aan de oever van het Veluwemeer tussen Harderwijk en Zeewolde neergelegd, weer in de hoop van een krantenberichtje van de vinder: haai bij Veluwemeer gevonden…, ook dit is niet gelukt, maar wel veel lol om gehad.

Vroeger voetbalde ik bij ’t Harde’, ben daar ook jaren leider en trainer geweest, eerst bij de jeugd, later het tweede elftal. Ik heb daar onder andere nog een half jaar Patrick Paauwe getraind in de B-jeugd, hij stapte toen over naar de PSV-school, Patrick werd vooral bekend in zijn jaren bij Feyenoord. Ik was fan van PEC Zwolle, een heel aantal jaren trouwe supporter bij de harde kern en gangmaker met het zingen van liederen. Dit kwam omdat ik de middelbare school in Zwolle volgde, qua “voetbal” altijd AJAX-fan gebleven.

Rond mijn 30e jaar ben ik overgestapt naar tennis. De reden was dat ik steeds vaker last kreeg van blessures. Via mijn buurman in Apeldoorn kwam ik in aanraking met tennis. Het voordeel van tennisspelen is dat je kunt gaan wanneer je wilt, je hebt maar 1 persoon nodig om een balletje te slaan. Regelmatig sta ik met Dennis te tennissen. Helaas verlies ik nu regelmatig (oké Dennis: altijd!!). Oh ja, toen hij klein was heb ik ook met hem gevoetbald, maar tennis kreeg de voorkeur.

Nu ben ik voorzitter van de Pinkstertoernoeicommissie bij BAS Tennis, als deze “actueel” uitkomt is het toernooi net achter de rug, maar we verheugen ons alweer op 26 juni. Dan komt ex-proftennisser Sjeng Schalken op ons park een tennis clinic geven. Het is een leuke, bijna verlegen man. Mede dankzij Telstar uit Harderwijk hebben wij dit kunnen organiseren. Er kunnen aan de clinic 50 mensen mee doen, jong -oud, lid of geen lid, iedereen is welkom om te tennissen of te komen kijken op ons tennispark! Het niveau waarop je zit is niet belangrijk, plezier wel en dat gaan we zeker hebben! Op de sportpagina kun je lezen hoe je je opgeeft.

De twee uur durende clinic wordt gegeven door 7 tennisleraren en Sjeng, iedereen krijgt 8x een kwartier les, steeds van een andere leraar, waaronder dus een kwartier tennissen tegen Sjeng. Ontvangst van de opgegeven deelnemers is om 12.45 uur op het tennispark, daarna wijst het vanzelf, Sjeng zal uitleggen hoe het in zijn werk zal gaan. Na de clinic van 2 uur, zal er een modeshow zijn met o.a. tenniskleding van Sjeng Sports, ook zijn er nog diverse andere leuke en gezellige activiteiten voor iedereen. Hierna gaat Sjeng nog 3x een kwartier tennissen, dit tegen de mensen die het meest hebben geboden op de veiling tijdens het Pinksterweekend. De opbrengst van het pinkstertoernooi en de clinic is voor Het Colombinehuis in Biddinghuizen.

Biddinghuizen voor Bouke
Rustig gezellig dorp waar je heel makkelijk tussen de mensen komt; Waar veel georganiseerd wordt; waar mensen voor elkaar klaar staan. Het is, ondanks dat het klein is, toch bekend door alle activiteiten: zoals Walibi, Flevo on Ice, Lowlands, Het Colombinehuis en natuurlijk de profs bij BAS-Tennis (hahaha!!).
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat