Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Ingrid Cremer - Ontdek regionale producten met pure smaak

26-2-2011


Vol enthousiasme loopt ze door het Centrum Biologische Landbouw en vertelt honderduit. Ingrid Cremer ; samenwonend met Ammo Veeman en een dochtertje van drie, Anna.Net als Ammo geboren in Biddinghuizen. Ze heeft Communicatiekunde gestudeerd in Groningen, Ammo deed toen de Hogere Agrarische School in Deventer. Vroeger zaten ze bij elkaar op de Akkerwinde. Ammo zat een paar klassen hoger en ze kenden elkaar een beetje.

In 1993 sprong de vonk over bij het uitgaan. Veel treinen tussen Groningen en Deventer en in het weekend weer naar Biddinghuizen om met de Flevolandse vriendengroep uit te gaan. Na de studies gingen ze terug naar Biddinghuizen en ging Ingrid werken bij de Postbank in Amsterdam.

Ik heb tien jaar veel leuke communicatie- en marketingfuncties gehad, na Postbank nog bij ING en bij Nuon. Maar toen Anna geboren was, heb ik besloten een baan te zoeken waarin ik me kon inzetten in en voor Flevoland. Ik wilde iets doen waarbij ik kon laten zien wat voor mooie dingen er allemaal gebeuren in de agrarische sector. De meeste journalisten interviewen altijd stereotype boeren, waar ik me altijd al groen en geel aan erger. De baan was snel gevonden, Ik ben nu projectleider bij het Centrum Biologische Landbouw, een not for profit organisatie in Lelystad.

Boven het bureau van mij hangt een foto van mijn vader die, jawel, biologisch aan het schoffelen is tijdens zijn werk bij de Rijksdienst IJsselmeerpolders. Ik vond deze foto tot mijn grote verrassing bij de foto’s voor een wand die we gebruiken bij evenementen. Hij is helaas erg vroeg overleden, maar op deze manier is hij er toch een beetje bij! Ik vind het erg leuk dat ik me in kan zetten om mensen enthousiast te maken voor de lekkere producten die bij hen om de hoek groeien. Liefst natuurlijk de biologische! Sommige mensen kennen misschien de artikelenreeks Van Flevolandse Bodem in de Flevopost. Hierin zet ik horecaondernemers in het zonnetje die graag werken met regionale (biologische) producten of boeren die graag hun producten aan horecaondernemers leveren. Op dit moment doen 13 Flevolandse restaurants met zelfbedachte streekgerechten mee met de verkiezing tot “Hét Flevolandse Streekgerecht”; alles bereid met zoveel mogelijk regionale . Kom streekgerechten Van Flevolandse Bodem proeven.

Ik wil graag de inwoners van Biddinghuizen oproepen om tot eind maart bij één (of meer!) van deze Flevolands restaurants uit eten te gaan en de streekgerechten te bestellen. Iedereen kan stemmen voor de publieksprijs en smakelijke prijzen winnen. En kom ook op 14 mei naar de Streekmarkt in Dronten. De drie finalisten gaan daar ter plekke hun zelfbedachte gerecht koken, waarna een deskundige jury hét streekgerecht van Flevoland zal kiezen. Het belooft erg gezellig te worden en natuurlijk kan iedereen er gelijk lekkere boodschappen doen, allemaal uit eigen regio. Kijk op www.vanflevolandsebodem.nl. Meer lekker eten Van Flevolandse Bodem Meer lekker eten Van Flevolandse Bodem komt in een boek dat ik nu aan het maken ben. Met de enthousiaste koks en boeren, regionale recepten en ‘lekkere fietsroutes’. Ik kan het alvast smakelijk aanbevelen

Biddinghuizen: Ik voel me er thuis; home is where the heart is. Het gaat de goede kant op met de balans tussen actieve en minder actieve mensen in ons dorp en de huizen worden zijn mooi opgeknapt. Gelukkig is er een harde kern met een unieke spirit die je alleen in Biddinghuizen ziet. Denk aan het wandkleed, het wandelpad, de acties voor de Bieb en MFC en alle activiteiten die worden georganiseerd. Ik heb er veel waardering voor.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat