Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Karin van den Brink - Hopelijk komt er weer een nieuwe musical

25-8-2007

Deze zomer in ‘Dorpsgenoten’ een serie portretten van personen die niet in Biddinghuizen wonen, maar er zo vaak zijn, dat ze bijna als dorpsgenoten beschouwd mogen worden. Deze week aflevering 7.

Door Rita van Westen


Karin van den Brink. Geboren in Naarden, nu woonachtig in Harderwijk.

Hopelijk komt er weer een nieuwe musical
Van 1993 tot 2007 hebben we in Biddinghuizen gewoond. Omdat mijn man rij-instructeur is moest ik ’s avonds meestal thuisblijven bij de kinderen terwijl hij aan het werk was. Maar één avond per week was hij thuis en kon ik iets gaan ondernemen. Sporten dan maar, dacht ik. Goed voor de conditie. Maar na een jaar besloot ik toch dat ik op mijn ‘vrije’ avond liever wilde gaan zingen. Als kind zat ik al op een koor en dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Sporten is belangrijk en leuk, maar ik miste sinds ik in Biddinghuizen woonde het zingen bij een koor. Zo kwam het dat ik in m’n eentje op een repetitie van Zon en Zegen afstapte. Best eng vond ik het, maar ik werd goed opgevangen. Omdat ik altijd heb gezongen wist ik al waar ik wezen moest; bij de sopranen.

Christelijke liederen hebben mijn voorkeur, maar dan liefst een modern en eigentijds repertoire, zoals opwekkingsliederen en gospels. Vorig jaar zijn we met Zon en Zegen op koorreis naar België geweest. Met z’n allen in de bus, hartstikke gezellig. We hebben gezongen in de St. Salvator Kathedraal in Brugge en in de St. Baafs Kathedraal te Gent. Het klonk natuurlijk fantastisch in zo’n enorme oude kerk. Dat was echt genieten. In september wordt de tweede CD van Zon en Zegen opgenomen. De presentatie daarvan zal in oktober plaatsvinden in de Grote kerk te Elburg, omdat de Voorhof daarvoor te klein is. Alle musici passen in Biddinghuizen helaas niet op het podium. Bovendien is de akoestiek in de kerk in Elburg beter, dus heel erg vind ik het niet dat het niet hier kan plaatsvinden. Zo langzamerhand in Zon en Zegen toch een echt regiokoor aan ’t worden. We hebben leden uit Lelystad, Dronten, Urk, Swifterbant, Ermelo en ik kom uit Harderwijk. Uiteindelijk gaat het om het resultaat.

Toen ik hier woonde heb ik aan de musicals Millennium en Archipel meegedaan. Dat gaf veel drukte, want er moest vaak gerepeteerd worden. Een tijd lang was je dan eigenlijk nergens anders mee bezig. Maar wat was het de moeite waard! Na zo’n musical heb ik wel eens geroepen dat ik nooit meer mee zou doen aan zo’n groot project. Want er moeten heel wat inspanningen geleverd worden voordat je eindelijk voor publiek op de planken staat. Maar toch, het begint alweer te kriebelen. Zou er in 2010 weer een musical komen? Ik hoop van wel. Dan ben ik absoluut weer van de partij.

Zou je in Biddinghuizen willen wonen?
Ik heb met plezier veertien jaar aan de Koolzaadhof gewoond. Nu we in Harderwijk wonen kunnen mijn man en ik ’s avonds tussen zes en zeven samen eten, en dat is ook wat waard. Toen verhuizen aan de orde was, wilde ik eigenlijk liever niet naar Harderwijk, maar nu ik er een poosje woon, moet ik toch zeggen dat ik het er heel erg naar mijn zijn heb. Een mooi huis en een fijne buurt en bovendien elke avond samen aan tafel, wat wil je nog meer? Drie dagen in de week werk ik nog in Biddinghuizen, bij de Kleine Huishoudbeurs. En ik ben nog steeds secretaresse bij Zon en Zegen. Prima zo!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat