Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Heyko Schuring - Een creatief brein achter veel vormgeving in Dronten

7-4-2012


Hij valt op. Als hij tijd besteedt aan zijn haar, lijkt het op dat van Elvis. Hij heeft stage gelopen bij XL Atelier en is daar nu zijn eigen bedrijfje begonnen. Hij - is Heyko Schuring, is vijfentwintig jaar en woont nog thuis bij zijn ouders buiten het dorp aan de Kuilweg, richting Lelystad. Hij heeft twee broertjes, Joran en Alvin. De laatste is al uit huis.

Als klein jongetje zat ik op de Rank en heb het VMBO gedaan in Harderwijk, Ik ging naar Amersfoort voor een MBO -opleiding en koos als afstudeerrichting applicatie ontwikkeling. Voor deze opleiding liep ik stage in Lelystad en Harderwijk. Tijdens mijn stage repareerde ik computers, maar maakte ook websites. Het maken van computerprogramma’s bleek niet helemaal wat ik zocht, het moest creatiever zijn. Toen ben ik digitale communicatie in Utrecht gaan studeren. Ik ben nu in staat alles te doen wat te maken heeft met digitale communicatie: zoals videobewerking, fotografie, websites ontwerpen en ontwikkelen, bij dat laatste ligt echt mijn interesse. Ik bouw graag websites. Ik vind het heerlijk om het te krijgen zoals de klant het wil hebben. Dat is een ware uitdaging.

Op mijn achttiende ben ik bij Jongeren19NU betrokken geraakt. Ik werd gevraagd om in het bestuur te komen en werd afgevaardigde van de PR commissie, zorgde dat de website up -to date was , organiseerde feesten, deed klussen, draaide als DJ plaatjes en was fotograaf. Iedereen die bij de Cul was geweest, kon de volgende dag op de website de foto’s van de avond ervoor bekijken. Deze tijd was erg leerzaam en leuk. Ik deed het allemaal vrijwillig en was er regelmatig te vinden. De afdeling Cultus-Inn staat nu nog steeds naast de Ski-Inn en ASVD voetbal, bij het zwembad in Dronten. Een keer in de twee weken zoeken veel jongeren daar in het weekend hun vertier. De meeste mensen uit Dronten en de dorpen weten het wel: Het is een plattelandsverenging voor jongeren, die al minstens veertig jaar bestaat. Er komen al zoons van ouderen die er in hun jeugd ook al naar toe gingen. Er werden ook veel andere activiteiten ontwikkeld: een knikkertoernooi, bowlen, voet- volleybal toernooi, een puzzelrit: met de auto door de gemeente Dronten en opdrachten uitzoeken. Naar verloop van tijd ben ik eruit gegroeid.

Door de drukte van school ging ik uit het bestuur en verloor ik langzaam het contact en veel ging langs me heen. Dit was in de tijd dat ik aan het afstuderen was. Ik zat al bij XL Ateliers in Dronten om af te studeren voor mijn studie in Utrecht In communicatie systemen. Mijn opdracht was de website vernieuwen, verbeteren en optimaliseren. Ik moest het zo maken dat iedereen er toegang toe had en er dingen op kon zetten. Dat ging ik steeds meer doen. Uiteindelijk ben ik nu eigen ondernemer en op vrijwilligerbasis help ik mee met werkzaamheden voor het XL Festival als werkplaatschef. Het festival vindt plaats van 18 mei tot 28 mei op het Redeplein voor de Meerpaal. Er wordt zeer groots uitgepakt. Het hele plein wordt een groot bruisend evenement en dat tien dagen lang. Er is een uitmarkt, er komen artiesten zoals Waylon, Bertolf, DJ Kipsky (Simon and C´kispy) dus veel muziek, Er komen meerdere podia. Ook komen er zeecontainers, stands en marktkramen, waarin bedrijven hun waren etaleren en sommigen een workshop geven. Het plein wordt uitgedost in de lentetaferelen met veel tulpen. Alles is te vinden op de website van XL ateliers. Kijk maar eens.

Ik ben voor me zelf begonnen als ZZPer, omdat ik graag zelf mijn tijd indeel en mijn creativiteit wil ontplooien bij het maken van websites. Mijn werk is terug te vinden op de website www.allwaymedia.nl Ik doe ook freelance werk, dus huur me in om een website te ontwikkelen.

Biddinghuizen voor Heyko: Zo heel vaak kom ik niet in het dorp, omdat ik opgegroeid ben buiten het dorp en gestudeerd heb in de plaatsen: Amersfoort, Utrecht, Harderwijk. De rust en de ruimte van het leven op de boerderij is heerlijk. Toen ik nog op de Rank zat speelde ik regelmatig in Biddinghuizen. Hier kijk ik met veel plezier naar terug. Na deze tijd zijn veel contacten vervaagd.

Ik ben op zoek naar mensen die hun verhaal willen vertellen aan hun dorpsgenoten. Iedereen geniet van deze verhalen, dus schroom niet en mail me. We doen het samen. hermaloohuis@kpnmail.nl
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat