Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Marjon Meijvogel - Haar salon: ‘Be Beautiful’ bestaat in de maand mei 15 jaar

26-5-2012


Het is een heel gezellig binnenkomen in haar salon met overal lampjes aan op een toch vrij sombere dag in mei. Ze woont hier al zestien jaar, geboren en getogen in Rotterdam. Zij en haar man woonden in Capelle aan den IJssel, hij is werkzaam bij de Marechaussee. Ze hoorden dat hier de huizen goedkoper waren en gingen gewoon een dagje mee met vrienden, die een huis in de polder zochten. Marjon had wel van De Meerpaal gehoord door ‘Stuif es in’ van vroeger.

Op dat moment was ze bezig met de opleiding voor schoonheidsspecialiste. Ze gingen kijken, hebben zich ingeschreven, kregen een folder van dit huis op de deurmat en bingo, that was it! Ze hebben de garage meteen ingericht en de Schoonheidssalon ‘Be Beautiful’ was geboren. Hoe ik het gesprek ook draai, het komt steeds uit op haar werk. Want echt, dit is haar passie en haar leven: in alles te merken.

Toen ik een jaar of twintig jaar was, ben ik in 1986 gaan werken als secretaresse en receptioniste bij Adolf Dam. Na een tijdje werd me gevraagd of ik als diamantaire wilde werken. Dat hield in dat ik advies gaf over het zetten van briljanten en ik maakte de afwerking. Een jaar of zeven later kwam ik mijn man, Martin, tegen. We zijn toen in Duitsland gaan wonen, Op de kazerne aldaar werkte ik in de parfumerie. Weer héél iets anders. Eenmaal terug in Capelle volgde ik de opleiding voor schoonheidsspecialiste. Tijdens die studie heb ik voor de Rotterdamse tv zender reclamespotjes in gesproken. Toen zijn we hiernaar toe verhuisd: het was in 1996. In mei 1997 ben ik de salon begonnen. Ik heb tegelijkertijd mijn ondernemersdiploma en Stivasvak diploma gehaald en ben daardoor zelfstandig ondernemer; en nu ben ik trotse eigenaar van de salon. Ik red me toch maar mooi in mijn eentje. We hebben een dochter Marla. Zij is nu 12 jaar en gaat naar het atheneum komend jaar. Ik werkte in het begin van ons wonen hier ook op Schiphol bij de parfumerie en cosmetica, superleuk.

Mijn moeder was altijd thuis. Mijn vader was musicus, speelde drums, xylofoon en pauken. Hij speelde in de Marinierskapel van de Koninklijke Marine, en reisde over de hele wereld om op te treden. Hij moest wel eens een solo spelen. Ik zat dan in de zaal en hoorde elke foutje, want ik kende alle noten. Later heb ik zelf in een bandje gezongen. Ik heb een oudere broer, waar ik goed mee overweg kan. Hij werkt in de sociale werkplaats en woont zelfstandig.
Ik staat met twee benen op de grond, maar vind wel dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik heb een heel mooi vak, werk graag met mensen en geef de mensen rust en balans mee. Dit vak hoort bij mij. Ik hou ervan mensen aan te horen. Ik krijg alle leeftijden, mannen vrouwen, in mijn salon. Dit is de passie van mijn beroep. Wat ik heel belangrijk vind, is dat ik de drempel laag wil houden. Bijvoorbeeld even een gerstekorrel weg halen, overtollige haren bij de lip harsen, dat doe ik er gewoon tussendoor. Ik doe het liever voor je, dan dat je zelf prutst. Ik ben niet duur, maar hou van goede behandelingen, ben betaalbaar en heb vijftien jaar ervaring. Ook kan ik veel betekenen voor pubers en zwangeren: dan is de huid extra teer; dat vraagt om huidverbetering. Vaak is het een combinatie van voeding en stress. Het is niet alleen de buitenkant, de conditie van de huid wordt veelal bepaald door de binnenkant.
Ik werk een paar dagen per week in Huidinstituut V3 in Amsterdam, onderdeel van de Zwaluwhoevegroep. V3 staat voor huidverbetering, huidverjonging en huidvernieuwing. Ik geef ook alle Turkse Hamam behandelingen daar, maar ook laser en hydrodermabrasi. Daarnaast geef ik Reiki; heb veel gevoel en energie in de handen, die geef ik gratis mee. Met het merk waarmee ik in mijn salon werk, sta ik op Beauty -beursen, geef cursussen en workshops. Ik spreek vier talen, Nederlands, Engels, Duits en een beetje Turks.

Biddinghuizen: een veilige haven voor me, een rustpunt en altijd weer fijn thuiskomen na een dag hard werken…...

Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat