Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Lotte Smit - Tweeduizend afwasborstels

27-3-2010


Net als voor de meeste mensen is afwassen voor de eenentwintig jarige Lotte Smit niet echt een favoriete bezigheid. Toch zal ze zich de komende maanden intensief met afwassen gaan bezighouden. Lotte wil in korte tijd namelijk tweeduizend afwasborstels gaan verkopen. Ze organiseert hiervoor zelfs een Nationale Afwasdag!

Ik doe de opleiding Small Business en Retail Management en in het kader daarvan moet ik een eigen bedrijfje beginnen. Het is de bedoeling ervaringen op te doen in het zelfstandig ondernemen. Het was nog best lastig hoor, om iets te bedenken met mogelijkheden. Het product moet een beetje bij je passen, je moet er achter staan en het helpt natuurlijk ook als je het leuk vindt. De mogelijkheden zijn aan de ene kant eindeloos, want via internet kun je de hele wereld bereiken om producten te importeren. Maar beperkingen zijn er ook. Je wilt natuurlijk veilig zaken doen. Want dit project moet je namelijk, net als een echte ondernemer, zelf financieren. Dat kun je zelf doen, met spaargeld, maar je kunt ook mensen vragen in jouw project te investeren.

Samen met een aantal medestudenten, heb ik vanuit Duitsland afwasborstels geïmporteerd. Niet zomaar afwasborstels natuurlijk, maar navulbare. Uiteraard hebben we ze eerst thuis zelf goed uitgeprobeerd. (Daar heb ik alle gelegenheid voor, want mijn vriend Oscar laat helaas de afwas meestal aan mij over.) We hebben het geld bijeen gekregen en de functies binnen ons bedrijf onderling verdeeld. Business kan beginnen!
Hoe raak je tweeduizend afwasborstels kwijt? Over die vragen hebben we ons gebogen en we gaan proberen met ludieke acties ondermeer op campings de borstels te slijten. Bij iedereen op de camping die een afwasborstel van ons afneemt gaan we een keertje de afwas doen. We gaan bovendien een Nationale Afwasdag in het leven roepen en hopen daarmee veel publiciteit te krijgen. Geld voor een reclamecampagne hebben we namelijk niet.
Uiteraard is er een website, waarop mensen meer informatie over de navulbare afwasborstel en de nationale Afwasdag kunnen vinden. Ik hoop dat iedereen een Biddinghuizen een kijkje neemt op www.dish-is-it.nl. Via de site kan de afwasborstel ook besteld worden. Ik woon op de Akkerhof 54, mensen mogen ook bij me langs komen om ze te kopen..
In de korte tijd dat we met Dish=it bezig zijn heb ik al ongelooflijk veel geleerd. Doordat we met eigen geld werken, voelen we ons zeer verantwoordelijk voor het slagen van het project. Want ik moet er niet aan denken om na afloop tegen mijn aandeelhouders te moeten zeggen dat hun geld als afwaswater in de gootsteen verdwenen is. Ik hoop met dit project, met name met de Nationale Afwasdag die in Amersfoort gehouden zal worden, nog veel van me te laten horen.

Wat betekent Biddinghuizen voor Lotte?
Oorspronkelijk kom ik uit Steggerda. Ik zou persoonlijk liever in een wat grotere plaats wonen, zoals Harderwijk, maar mijn vriend Oscar is erg gehecht aan zijn dorp, die krijg ik hier echt niet weg. Bovendien is het best plezierig dicht in de buurt van mijn schoonfamilie te wonen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat