Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Daniël Zimmerman - We gaan zo eten

29-11-2008


Daniël Zimmerman. Geboren op Curaçao. Woont sinds 2001 in Biddinghuizen.

Curaçao mag dan wel een stukje Nederland zijn, de voorzieningen zijn er helaas niet zo goed als in Nederland. Omdat ik geen werk kon vinden en omdat ik bovendien graag verder wilde leren ben ik vanaf mijn geboorte-eiland naar Nederland gekomen.

Biddinghuizen is centraal gelegen. Dat is gemakkelijk voor mijn werk als fotolasser. Ik heb het prima naar mijn zin in Nederland. ‘Rood wit blauw en oranje is de zon van Curaçao’ roep ik altijd. We zijn allemaal mensen. Het maakt niet uit of je hier woont of op de Antillen. Het maakt ook niet uit of je zwart of wit bent. In ons hart zijn we allemaal broeders en zusters van elkaar.

Natuurlijk zijn er wel verschillen tussen Curaçao en Nederland. Op Curaçao zijn we één grote familie. Je houdt er van je buren en je vrienden zoals je van je familie houdt. Dat maakt daar helemaal niets uit. Als er in Nederland gezegd wordt: ‘We gaan zo eten’, dan betekent het dat je weg moet gaan omdat men gaat eten. Het is dan niet zomaar de bedoeling dat je mee eet.

Op Curaçao betekent ‘We gaan zo eten’ iets heel anders! Dat betekent dat de tafel gedekt wordt en dat iedereen gezellig aanschuift om mee te eten. Er is altijd genoeg voor iedereen en iedereen is oprecht van harte welkom. Op de Antillen heerst een cultuur van rust, liefde en respect. Stress is een woord dat men er amper kent. Er is harmonie en begrip voor elkaar.

Maar ook in Biddinghuizen heb ik het goed naar mijn zin. Ik woon op de Boschberg en iedere dag als ik thuiskom heb ik echt een vakantiegevoel. Het is een heerlijke plek om te wonen, zo vlak bij het strand en het bos. ’s Nachts is het er lekker donker en kun je genieten van de sterrenhemel. Dat kan op veel plaatsen niet meer in Nederland. Toch vergeet ik mijn roots nooit. Een paar weken geleden ben ik vader geworden. Ik zal mijn zoon over een poosje heel graag Curaçao laten zien en hem kennis laten maken met zijn andere vaderland.

Wat betekent Biddinghuizen voor Daniël?
Ik heb veel vrienden in Biddinghuizen. Vroeger ging ik vaak uit, de laatste tijd niet meer. Ik heb veel werk en natuurlijk heb ik nu een gezin. De natuur rond het dorp is prachtig. Het is er nog rustig en stil. Vooral de vogels zijn prachtig. Wat ik heel fijn vind is dat ik hier in Biddinghuizen altijd gewoon mezelf kan zijn.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat