Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Leny Burgers-Veentjer - A-status therapeut

16-3-2013


Leny is geboren in Hellum, gemeente Slochteren de barre winter van 1963, tot haar tiende heeft ze in de provincie Groningen gewoond. Ze komt uit een gezin van vijf kinderen, boven haar zus Hilly en onder haar broertje Benny en zusjes Diny en Ciska. In maart 1973 zijn ze als gezin naar Biddinghuizen verhuisd waar haar vader werk kreeg in de landbouw. Ze woonden nog maar een paar dagen in Biddinghuizen, toen ze het bericht kregen dat haar jongste zusje leukemie had, ze is in september 1973 overleden; drieëneenhalf jaar oud.

Wij gingen naar school op de Akkerwinde. Na schooltijd zat ik eerst op gymnastiek en daar rna op badminton. Na het vervolgonderwijs in Dronten ging ik naar de INAS in Harderwijk. Als tiener had ik baantjes bij fruittelers en bij de Flevohof. Na de INAS werkte ik als leerling en later als Z-verpleegkundige op Eemeroord te Baarn. In die tijd woonde ik op dezelfde etage als mijn vriendin Tineke Wijma -Nijenkamp. Haar kende ik nog van de INAS en samen werden we met nog een andere klasgenoot op de opleiding aangenomen. Dat was een gezellige tijd. Regelmatig kwam ik in de weekenden naar Biddinghuizen. Op een avond kwam ik mijn jeugdvriend Chris weer tegen tijdens de film Quadrophenia (the Who) in het Koetshuis en het klikte meteen. Wij zijn eerst gaan samenwonen in Baarn, daarna terug naar Biddinghuizen, waar wij tien jaar hebben samengewoond, voordat wij gingen trouwen. Onze zoons Theo, achttien jaar en Christiaan, elf jaar zijn op de Parksingel geboren. Tussendoor heb ik het diploma gehaald voor doktersassistente. Ik werkte twee jaar in Lelystad, daarna bijna twaalf jaar in Almere en nu al ruim tien jaar bij de huisartsen Deneer en van Gaalen te Dronten West.

Bij BAS - voetbal werd me door Gerard, de sportmasseur gevraagd of ik de opleiding sportmasseur wilde gaan volgen, zodat Gerard het niet alleen hoefde te doen. Hier ben ik in 2002 mee begonnen. Wij hebben sindsdien de verzorging bij BAS -voetbal samen verzorgd en hopen dit nog een tijd voort te zetten. Na de opleiding van sportmasseur ben ik allerlei massage- en therapie opleidingen gaan volgen. Ik heb nu een eigen praktijk aan huis: Bodycircle. www.bodycircle.nl Eerst zat ik op een kamer boven, daarna hebben we de garage verbouwd en hier de praktijk gevestigd met een eigen ingang. In alle drukte heb ik een HBO opleiding gedaan en ben geslaagd voor de opleiding complementair therapeut - Natuurgeneeskunde. Door al mijn opleidingen ben ik nu A-status therapeut, waardoor mijn behandelingen worden vergoed als men aanvullend verzekerd is.

Voor mijn opleiding doktersassistente heb ik een EHBO-diploma gehaald bij de EHBO -vereniging in Biddinghuizen, waar ik nog steeds lid ben en waarvoor ik soms ook post bij evenementen zoals bij tentfeesten, turnen of judo, beach-voetvolleybalwedstrijden, enzovoort.
In 1989 ben ik gaan hardlopen bij loopgroep Biddinghuizen, na verschillende marathons staat het momenteel op een laag pitje. Wel geef ik nog regelmatig de loopgroep training, dit doe ik met Anton Nijenkamp en Anton Magnus in een roulatie schema. Pas geleden is mijn zwager Eddy Claus ook de opleiding voor hardlooptraining gaan volgen om ons te versterken. In het voorjaar begin ik met Janny Mulder, zowel mijn hardloop - als wandelmaatje weer aan onze wandelingen. Janny traint voor de Nijmeegse vierdaagse en ik loop met haar voor de lol mee, erg gezellig, vooral de koffie onderweg. Een tijdje terug ben ik begonnen met tennissen. Momenteel krijg ik samen met Tima, Aga en Tamara les van Erik-Martijn Ruitenberg, erg leuk en inspannend.

Onze kinderen zijn net als Chris en ikzelf op de Akkerwinde naar school geweest. Ik was actief in de ouderraad, als verkeersouder en overblijfmoeder, samen met Tianne, Elma en Yvonne.
Als gezin zijn wij vaak te vinden op het voetbalveld, als kijker of actief als voetballers, trainers, scheidsrechter en verzorging, en vergeet niet het jeugdkamp waar de jongens/mannen vanaf het begin al mee zijn geweest.

Biddinghuizen voor Leny: In Biddinghuizen heb ik veel meegemaakt, van verdriet tot geluk. Ik woon hier prima, vlak bij het bos en bij de voetbal- en tennisvelden. Mijn moeder woont hier en ook mijn zusje Diny met zwager Eddy, zoals ook veel van onze vrienden. Ik kan met Cuby onze hond hier prima wandelen. Biddinghuizen is gezellig, je komt overal wel bekenden tegen. En wat ook mee telt; ik ben net als Biddinghuizen vijftig jaar.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat