Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Oscar Veron - Bestemming bereikt

4-4-2009


Oscar Veron, geboren in Amsterdam. Woont sinds 1989 in Biddinghuizen.

Zoals zoveel jongens in Biddinghuizen heb ik ooit op BAS voetbal gezeten. Maar al snel bleek dat ik voor voetbal toch net iets te fanatiek was. Ik kon niet erg goed tegen mijn verlies. Omdat ik altijd persé wilde winnen deed ik op het veld allerlei dingen die de scheidsrechter niet echt kon waarderen. En als je telkens op je kop krijgt, hoe verdiend ook, dan vind je zo’n sport al snel niet meer zo leuk.

Toen ik op de televisie een programma zag over American Football vermoedde ik meteen dat dat wel iets voor mij zou zijn. Mijn fanatisme kon ik er in elk geval goed in kwijt, want American Football is een contactsport waarbij in principe veel mag, uiteraard met respect voor de tegenspeler. Het gaat er bij deze sport soms behoorlijk heftig aan toe, maar na afloop schudden we elkaar de hand en is alles weer vergeten. Het bleek inderdaad een goede sport voor mij te zijn. Eerst speelde ik in Almere en de laatste jaren in Lelystad. Inmiddels heb ik het geschopt tot speler in het Nederlands Elftal heb ik al in de Verenigde Staten van America en Oostenrijk mogen spelen.

Uiteraard ben ik heel serieus met mijn sport bezig. Twee keer per week trainen we op het veld en verder train ik bijna dagelijks in sportcentrum Joy4Life. Door zo gestructureerd te trainen is er rust in mijn leven gekomen. Ik voel me er heel goed bij.

Een paar jaar geleden was ik nog leraar grafische vormgeving. Toen ik mijn broer Tim in de zomervakantie een paar weken had geholpen in de bouw werd me duidelijk dat werken voor mezelf iets is dat beter bij me past, hoewel ik de omgang met- en begeleiding van jongeren, zoals ik dat op school deed, ook erg leuk vind om te doen. Vroeger was ik zelf niet de gemakkelijkste. Ik kan de problemen waar jongeren tegenaan lopen daarom goed invoelen. Toch heb ik na die zomervakantie mijn baan op school opgezegd en ik heb er nog geen dag spijt van gehad.

Samen met mijn broer Tim werk ik nu al weer een poos bij ons eigen bedrijf, Veron Bouwgroep. Tim doet de binnendienst en ik de buitendienst. Ik bezoek klanten en ga langs bij bouwplaatsen. Door de crisis is het wel iets rustiger geworden, maar we richten ons nu meer op renovatie en infrastructuur. We mogen nog niet klagen. Niet alleen op het gebied van sport, maar ook in mijn werk heb ik dus gevonden wat ik zoek, wat bij mij past.

Wat betekent Biddinghuizen voor Oscar?
Wat zal ik zeggen over Biddinghuizen? Ik vind het leuk dat mijn familie en mijn vrienden hier wonen, maar daar houdt het wel zo’n beetje mee op. Een groot voordeel vind ik het dat Biddinghuizen mooi centraal gelegen is. Veel plaatsen zijn vanuit hier gemakkelijk bereikbaar.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat