Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Peter Evers - Rosso

23-6-2007


Peter Evers geboren in Biddinghuizen. Nooit ergens anders gewoond.

Ik ben een echte Biddinghuizenaar, geboren aan de Fruithof. Als kind heb ik op de Wingerd gezeten. Mijn favoriete onderwijzer was, en daar hoef ik niet lang over na te denken, Leo Schrijer. De kwalificatie ‘streng maar rechtvaardig’ is op deze man als geen ander van toepassing. Twee jaar heb ik bij hem in de klas gezeten, beide jaren met veel plezier, al heb ik ook wel eens een pantoffel naar mijn hoofd gekregen omdat ik zat te klieren. Met genoegen kijk ik terug op mijn lagere schooltijd.

Min of meer toevallig ben ik rijschoolhouder geworden. Ik kwam mijn oude rij-instructeur tegen en die zocht een werknemer. Nadat ik het vak geleerd had ben ik voor mezelf begonnen, dat is inmiddels al weer achttien jaar geleden. Ik ervaar mijn werk als rij-instructeur als zeer afwisselend. Ieder uur heb iemand anders bij me inde auto. Een les is altijd weer verschillend. De ene leerling heeft veel talent, en bij de andere is autorijden een moeilijk verhaal. Dan kan lessen in een automaat soms uitkomst bieden. Iedereen is anders. Dus iedere les is anders.

Nadeel van mijn werk is dat ik de hele dag in de auto zit en dus weinig in beweging ben. Een paar weken geleden is een collega van me onverwacht overleden en dat heeft me toch aan het denken gezet. Een zittend bestaan is niet gezond. Ik fiets regelmatig in het Spijkbos, maar dat is niet voldoende. Het heeft me doen besluiten een hond te nemen. Dan word je toch gedwongen om vaker naar buiten te gaan. We wonen vlak bij het bos en daar kun je met een hond heerlijk lopen. Goed voor de hond, maar zeker ook goed voor mij.

We hebben heel bewust gekeken wat voor ras we zouden nemen. Onze keuze is uiteindelijk gevallen op een Duck Tolling Retriever. Een sportieve hond die zeer vriendelijk is voor kinderen en bovendien dol op zwemmen. Nou, dat komt goed uit, er is water genoeg hier in de buurt. Omdat deze honden roodharig zijn hebben we besloten dat hij Rosso gaat heten. Hij is al geboren en in de vakantie mogen we hem ophalen. Ons hele gezin kijkt er erg naar zijn komst uit. Nou maar hopen dat ik mijn goede voornemens om meer te gaan bewegen ook in daden zal omzetten. Een hond in huis zal me daar zeker bij helpen. Maar eerst moet hij daar natuurlijk oud genoeg voor zijn.

Wat betekent Biddinghuizen voor Peter Evers?
We wonen in een fijn dorp. Na een hele dag in het altijd drukke en hectische verkeer ervaar ik de rust van Biddinghuizen als heel prettig. Ik woon aan de Gerstehof, een leuke buurt waar onze kinderen heerlijk kunnen spelen. Bovendien is het vlak bij het bos, dat is praktisch als we straks een hond hebben. Het MFC mag er wat mij betreft wel komen. Ik hoop dat er daardoor betere sportvoorzieningen in het dorp zullen komen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat