Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Natasja Bouw - Passie voor kinderkleding

13-4-2013


Natasja is in 1975 geboren in Soest als enig kind. Haar vader was beroepsmilitair. Hij werkte eerder in de mijnen in Limburg, Toen deze gingen sluiten, besloot hij militair te worden. Uiteindelijk is hij beland in Voorthuizen, waar Natasja haar basis heeft liggen. Ze woont nu op de Dreef met haar man, Barry en zoon Ralph. Via een website verkoopt ze kinderkleding van goede merken voor een aantrekkelijke prijs. Dat is haar passie.


Tot na de MAVO zat ik in Voorthuizen op school. Na de MAVO ben ik in Amersfoort naar de MEAO gegaan. Ik koos de secretariële richting en heb de extra optie opgepakt: medische terminologie. Daardoor studeerde ik af als medisch secretaresse. Maar ik heb tot mijn spijt nooit in die sector gewerkt.  Ik ben gaan werken in Barneveld bij KCF, groothandel in relatiegeschenken. Ik deed de verkoop voor Duitsland. Na vier jaar werd het tijd voor wat anders. In 1997 solliciteerde ik bij Struik, de conservenfabriek in Voorthuizen: ’Het is Struik, wat ik gebruik’. Ik kwam er via het uitzendbureau en kreeg in 1998 een vast contract. Daar werk ik nu nog. Ik werk op de afdeling Customer Service. Ik ben verantwoordelijk voor de orders richting Frankrijk en België. Daarnaast ondersteun ik de Nederlandse en de Engelse markt. Mijn talenkennis kan ik hierbij goed gebruiken.

Mijn man heb ik via Struik ontmoet in 1999. Hij werkte bij van Amerongen, een transportbedrijf in Barneveld. Hij deed de transportplanning van onze orders. En dan moest ie met mij in conclave. Het kon niet uitblijven. Hij kwam op werkbezoek en toen sloeg de vonk over. We trouwden na de geboorte van Ralph in 2001. Ik woonde met Barry in Terschuur, een klein dorp bij Amersfoort, bij Hoevelaken.  We zochten een iets grotere huis. Aangezien dat niet te betalen valt op de Veluwe kwamen we in Biddinghuizen op 22 februari 2002 op de Dreef te wonen. Vier dagen in de week rijd ik nu naar Voorthuizen om te werken onder schooltijden. Het werk is zo goed te combineren met het zorgen voor Ralph.

Ik wilde altijd al iets met kleding doen. In  2006 kreeg ik de kans om een website over te nemen van iemand uit Noord-Holland. Ik las op internet dat die site te koop was. Ik had zo iets van: niet geschoten, altijd mis. Dus we gingen we het gewoon proberen. We gingen de uitdaging aan en kochten de website www.dressyourkiddies.nl , die kinderkleding verkoopt. Op zolder ligt mijn voorraad, keurig verpakt in afgesloten dozen,  zodat het niet verkleurt. Het draait tot op heden goed. Alleen merk ik dat het in Biddinghuizen niet zo loopt. Velen weten niet dat ik dit doe. Daar zou ik graag verandering in zien. Je kunt ook de kleding bij me passen, wat wel heel handig is. Het is dus niet alleen via de website kopen, zoals het vaak gaat. Ik verkoop de kleding door heel Nederland. Het is zo fijn om service te kunnen verlenen aan mensen die in de buurt wonen. Ik kan de kleding brengen of laten passen. Dat vind  ik heel leuk om te doen. Ik probeer voor iedere portemonnee mee te denken. Ik geniet van de sociale contacten die ik hierdoor krijg. Ik sta ook op braderieën of op de Utrechtse bazaar. Mijn moeder gaat vaak met me mee. Dat is hartstikke leuk. Ik zorg voor de broodjes en mijn moeder voor de koffie, lekker mensen kijken en spulletjes verkopen.

Ik lees heel graag en wandel regelmatig samen met mijn achterbuurvrouw. Ook ben ik begonnen met in mijn eentje hard te lopen. Vorig jaar heb ik meegedaan met de Start to Run op de atletiekbaan in Dronten. Uiteindelijk heeft Leny Burgers me geholpen met mijn niet sporende knieschijven en nu loop ik blessurevrij. Wij hebben een hond, een grote Zwitserse Berner Sennen, genaamd Boika. Haar bijnaam is Leo: lomp en onbenullig, . Eens per jaar loop ik collecte voor de gehandicapte sport.

Biddinghuizen: Gezellig dorp, waar mensen elkaar aanspreken. Ik hoop er nog jaren te mogen wonen.

Wil je ook vertellen? Mail dan naar hermaloohuis@gmail.com We doen het samen!

Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat