Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Cariene van de Bunt - op 't Hof - Kapster in Biddinghuizen

27-8-2011


Tot mijn grote verbazing ontdek ik op een dag dat we in Biddinghuizen een nieuwe naam op de kapsalon hebben. De prachtige zaak van “ Ina’s Hairservice”, is overgenomen door Cariene. Hé, verrassend. Zij was ooit een leerling van me. Ik ben razend benieuwd. Cariene is geboren in Dronten als oudste dochter van Bram en Linetta op ’t Hof. Toen ze tweeënhalf was, kreeg ze een broertje Corné. Nu is ze getrouwd met Mark van de Bunt en is eigenaresse van de kapperszaak “ CARIENE’S HAIRSERVICE”.

Als kind genoot ik van het wonen op de boerderij. We woonden aan Elandweg aan de kant van Ketelmeer. We hadden alle vrijheid om te spelen op het erf. De kinderen van de basisschool ‘De Duykeldam’ kwamen vaak bij me. Ik was gek op knutselen en met poppen spelen. Dat kon ik de hele dag volhouden. Op mijn negende verhuisden we naar de Pijlstaartweg in de gemeente Lelystad. Ik ging toen naar de Akkerwinde en kwam in groep vijf. Daar zat ook mijn buurmeisje. Daar heb ik heel veel mee opgetrokken. We reden ook samen naar school. Op woensdagmiddag speelde ik in het dorp bij kinderen van de klas. Het was wel moeilijk om zo in een bestaande groep binnen te komen vallen. Maar na een tijdje had ik mijn draai wel gevonden en heb ik een erg leuke tijd op de Akkerwinde gehad.

Na de lagere school ging ik in Harderwijk naar de “Veluwerand”. Ik ging met de bus. In het derde jaar moest je een beroepsrichting kiezen. Ik koos uiterlijke verzorging: schoonheidsspecialiste en kapster. Dit was een goede keuze, dus toen verder naar de Kappersopleiding bij MBO Landstede in Zwolle. Ik vond een stagewerkplek bij een kapsalon in Lelystad, hier ben ik ruim drie jaar geweest en heb ik erg veel geleerd.
Op mijn twintigste kwam ik bij Ina in dienst, zij had toen net dit pand. Ik werkte 3 jaar bij haar, toen ze vorig jaar besloot te stoppen. Op een dag vroeg ze me of ik de salon wilde overnemen. Ik hoefde daar niet zo heel lang over na te denken. Dit was wat ik altijd graag wilde, maar ik had niet verwacht dat dit nu al op mijn pad zou komen. Wat een kans! Een uitdaging, maar wel spannend! Ik ben er voor gegaan, samen met Stephanie en Daniëlle draai ik “ Cariene’s Hairservice” nu net één jaar en heb er nog geen dag spijt van.

Biddinghuizen voor Cariene
Een rustig, gezellig dorp. Ik woon nu overal dichtbij en hoef niet meer ver te rijden zoals ik gewend was, toen ik nog op de boerderij woonde. Jammer dat veel mensen van mijn leeftijd wegtrekken. We hebben op het plein een leuk contact met de andere winkeliers en medewerkers. Door de komst van Bodrum en de zitjes op het plein is er veel meer levendigheid. Kortom: een leuk dorp met veel leuke klanten!

Ook jouw verhaal zal met belangstelling worden gelezen. Wil je het vertellen, mail dan naar hermadamhuis@hotmail.com
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat