Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Susanne Winnubst - Speciale band met kinderen

11-2-2006


Susanne Winnubst, geboren in 1983 te Amsterdam. Woont in Biddinghuizen sinds 1994.

Haar wieg stond in Amsterdam en ze heeft ook nog een paar jaar in Almere gewoond, maar toen ze negen was kwam ze naar Biddinghuizen. Op basisschool ’t Klimop kon ze haar draai goed vinden en daar maakte ze haar lagere school af.

Toen ze twaalf jaar was werd ze ziek en een operatie was noodzakelijk. Complicaties zorgden ervoor dat ze daarna maanden nodig had om te herstellen. De periode van opname in het ziekenhuis is bepalend geweest voor haar uiteindelijke beroepskeuze. ‘Eigenlijk wist ik nog niet wat ik wilde worden, maar door de tijd die ik in het ziekenhuis lag, kwam ik erachter dat ik iets met kinderen wilde doen. Ik had zelf immers ondervonden hoe belangrijk het is dat je als kind goed wordt opgevangen als je noodgedwongen niet thuis kunt zijn’.

Aan het Deltion college te Zwolle behaalde ze haar diploma SPW (Sociaal Pedagogisch Werk- kinderopvang) en nu werkt ze op dinsdag en donderdag bij buitenschoolse opvang Binkie en op vrijdag verzorgt ze de dreumesgroep bij kinderdagverblijf Beregoed te Dronten.

‘Ik hou veel van kinderen. Met sommigen heb je als leidster echt een speciale band. Dat is heel leuk, want als kinderen de hele dag op school hebben doorgebracht, moeten ze zich in de buitenschoolse opvang thuis voelen en op hun gemak zijn. Ze mogen best eens een middagje niets doen en op de bank hangen, als ze daar zin in hebben, maar de meeste kinderen vermaken zich prima met de activiteiten die er georganiseerd worden.

‘Een ieder wil natuurlijk het beste voor zijn kind en biedt de zorg op zijn eigen manier,dat respecteer ik, maar soms zie ik bepaalde situaties waarvan ik denk ;Dat kun je beter anders aanpakken. Als leidster probeer ik dan voorzichtig te sturen, met als duidelijke boodschap, dat de ouder het niet fout doet, maar dat er ook andere manieren zijn die goed zijn,.

Wat betekent Biddinghuizen voor Susanne Winnubst?
Ik woon hier graag, het is hier lekker rustig, dat heb ik wel nodig, Er is hier veel ruimte waardoor ik lekker met mijn hond kan lopen. In de stad voelde ik me minder op m’n gemak, door alle drukte. Ik voetbal bij het dameselftal van BAS, dat doe ik met veel plezier, hier hou ik ook een hoop contacten in het dorp aan over.
Mijn vriend en ik hebben een huis aan de Koolzaadhof met een mooie grote tuin. Dat ik in Dronten werk vind ik prima. Zo kan ik werk en privé goed gescheiden houden.

"Rust, natuur en Bas Voetbal, dat zijn mijn woorden voor Biddinghuizen."
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat