Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Marije de Bruijn - Kom maar

7-12-2010


Marije woont sinds vijf jaar in Biddinghuizen. Ze is getrouwd met Niels de Bruijn en heeft drie kinderen: Christiaan (vier jaar), Jonathan (drie jaar) en Samuel van anderhalf. Ze komen uit verschillende windstreken: Niels uit Uitweg bij Utrecht, Marije uit Ede en haar ouders uit Friesland en Groningen.

Ik ben de afgelopen vier jaar huismoeder geweest. Veel van de jonge moeders om me heen vonden dat vreemd. Wie doet dat nu in deze tijd? Ik heb er van genoten! Doordat mijn man, door omstandigheden, ervoor heeft gekozen weer te gaan studeren, werk ik sinds twee maanden bij De Vegetarische Slager in Vollenhoven. Daar doe ik de administratie. We verkopen een nieuwe lijn vegetarische producten, die de bite en de smaak hebben van gewoon vlees. Ik ben zelf geen vegetariër, maar ik vind het erg lekker. De kinderen kunnen geen verschil proeven met gewoon vlees, maar mijn man geeft wel de voorkeur aan echt vlees boven vleesvervangers.

Als vrijwilliger ben ik eens in de veertien dagen op de woensdagmiddag te vinden op de kinderclub in de Voorhof hier in het dorp. De naam van de kinderclub is ‘Kom Maar”. Elke tweede en vierde week van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen kinderen daar komen om samen te zingen, te luisteren naar een verhaal, te knutselen of een spel te doen. Het is voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud. Tot nu toen komen er tussen de dertig en veertig kinderen per keer! De club kost niets en iedereen is welkom. We zijn Biddinghuizenaren die iets willen betekenen voor de kinderen van Biddinghuizen.

Dit idee is ontstaan door Evelien die ook in Biddinghuizen woont. Zij ziet de opbrengst uit haar bedrijf als een zegen die ze van God gekregen heeft en zij wil door te investeren in een kinderclub met een duidelijke christelijke identiteit zo ook weer iets aan God teruggeven. Via een flyer die door haar is verspreid, raakte ik erbij betrokken. We begonnen met een team van vier leidinggevenden, nu zijn we met zijn zessen. We zijn in de leeftijd van twintig tot vijftig jaar. We vinden het allemaal ontzettend leuk en zijn dan ook allemaal bijna elke keer aanwezig. We hebben ook vijf ouders die meewerken. Als er nog meer ouders zich willen aanmelden, zijn ze van harte welkom.

Vroeger had ik niets met kinderen: leuk op een afstand. Tot ik een christelijke cursus ging doen, waarvoor ik drie maanden naar Zuid Afrika ging. Daar heb ik een kinderprogramma voorbereid voor kinderen en ook uitgevoerd. We boden het aan kinderen aan, waarvan de ouders geen geld hadden om ze naar school te laten gaan. Ze konden de verplichte maaltijd niet betalen. Doordat ze nog nooit een blanke hadden gezien, liep het programma anders dan gepland. Dat was niet erg; we hebben een prachtige dag samen gehad. Vanaf die tijd ben ik overal bij kinderwerk betrokken. Ik ben twee keer een half jaar werkzaam geweest op een zendingsbasis in Heerde. Vandaar dat ik nu zo enthousiast werk bij “Kom maar”.

Biddinghuizen is een gezellig dorp, waar een niet verplicht “ons kent ons” gevoel heerst. Als je wilt, kun je anoniem blijven en in je eigen wereld. Maar als je zin hebt, kun je ook in een heel gezellige gemeenschap leven, waar men oprecht geïnteresseerd is in elkaar. Het staat bol van de kinderen en dat maakt het erg gezellig. Daarom ben ik blij dat er voor alle kinderen “Kom Maar” is. Wil je meer weten over Kom Maar”, mail naar : kinderclubkommaar@Gmail.com
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat