Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

José van Brussel - Onbevangen en zeer oprecht

15-1-2011


José woont sinds vijf jaar in Biddinghuizen. Ze kwam hiernaar toe vanuit Dronten vanwege Sander, waarmee ze afgelopen september op 08-09-10 is getrouwd. Ze hebben een kindje, Luc van tweeënhalf en een baby op komst. Beiden zitten ze in het onderwijs in Lelystad.

Sinds 2001 werk ik in Lelystad in het speciaal onderwijs bij “de Zevenster”. Ik heb daar de jongste kinderen: de aanvangsgroep van vier tot zeven jaar. In mijn klas zitten negen kinderen met elk hun eigen beperking. Daardoor volgen ze allemaal hun eigen stukje onderwijs. Ze zijn zo onbevangen en zeer oprecht. Ze functioneren op een lager niveau dan andere kinderen van hun leeftijd. In deze groep zit veel variatie, wat het “lesgeven” erg leuk en bijzonder maakt. Ik zit op een leuke school met leuke collega’s en er heerst een prima sfeer.

Naast die drie dagen op school heb ik thuis aandacht voor mijn eigen webwinkel in baby en kinderkleding. Al lang geleden wilde ik iets anders naast het onderwijs gaan doen. Mijn baan in het onderwijs daar voor opgeven wilde ik echter niet. Toch fijn om de weekenden en de vakanties vrij te zijn. Toen ik nog thuis bij mijn ouders woonde, kon ik vaak en veel kleding kopen! Dat is nu met een klein manneke en een tweede op komst wel even anders.

Na de geboorte van Luc kwam ik bij mijn collega op een kinderkledingparty. Daar ben ik in contact gekomen met Heidi. Zij had een webwinkel waar ze kinderkleding verkocht. Ik werd gevraagd of ik een party bij mij in huis wilde houden. Dat vond ik wel leuk; al die meiden beppen, wijntje erbij, kleding uitzoeken. Op een gegeven moment opperde ik: “Als ik je eens kan helpen? Ik vind het heel leuk!” Na deze ervaringen ging ik erover nadenken: ”Ja ,ik wil dit ook wel doen!” Goed een half jaar later belde ze me op: “Ik ga een groothandel overnemen. Wil je de webwinkel en bijbehorende activiteiten overnemen?” Daar moesten we toch eerst over nadenken. We gingen in september trouwen. Konden we het opbrengen? Kon ik het wel? Allemaal vragen…. We besloten het te doen. Zo ongeveer een keer per week geef ik een party. En het loopt lekker, maar ik zou wel meer party’s in Biddinghuizen willen doen, zodat ik hier meer mensen leer kennen. Mijn webwinkel kun je vinden op www.heppiekids.nl

Om dezelfde reden heb ik me drie jaar terug opgegeven om te helpen bij het sintfeest hier in het dorp. Ik heb geschminkt, het verhaal helpen schrijven, op het podium gestaan en de presentatie gedaan en ben mee geweest met de sint naar de scholen toe. Bij de feesttent heb ik geholpen bij de kassa. Hartstikke leuk allemaal.

Wat betekent Biddinghuizen voor José?
Ik ben blij dat ik hier woon; het is klein, soms echter balen, dat hier zo weinig winkels zijn. We hebben leuke buren, Er wordt veel gedaan, zoals die feesttenten, veel voor de kinderen etc. Er zijn veel mensen die op de been zijn voor het dorp. Dat vind ik super. Als je al die kleine dingen wilt behouden, moet je je er voor inzetten. Wat ik ook super vind, is de IJsvogel in je tuin als er een kindje is geboren, de aanleg van het schelpenpad..allemaal leuk..
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat