Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Ellen Muthiah - Van Rij - Een huis aan het water zou fantastisch zijn

6-9-2008


Ellen Muthiah- van Rij (26). Geboren in ‘t Harde. Woont in Biddinghuizen sinds 1996.

Toen ik hier kwam wonen, was ik een beetje bang dat ik alleen naar Elburg moest fietsen, waar ik op school zat. Dit was niet nodig! De eerste dag dat ik naar school fietste was er een meisje dat ook naar Elburg fietste en ze vroeg of ik samen wilde fietsen, we zaten op dezelfde school. Ik wilde perse op die school blijven omdat ik het daar erg naar mijn zin had, ik zat toen in de tweede klas van de mavo. De verhuizing van ’t Harde naar hier maakte niet veel uit voor mij, een nieuw huis is natuurlijk ook leuk. Na de mavo ging ik met de bus via Dronten naar het Grafisch Lyceum in Zwolle. Inmiddels ben ik grafisch vormgever van beroep. Na een paar maanden waarin ik werk zocht na mijn studie benaderde een bedrijf uit Almere mij. Zij zijn gespecialiseerd in belettering. Daar heb ik het vak in ruim drie jaar echt geleerd. Sinds januari ben ik voor mezelf begonnen. Ik ben gespecialiseerd in het realiseren van allerlei reclamewensen en bied alles op het gebied van ontwerp, DTP en belettering.

Het creatief bezig zijn vind ik het leukst om te doen, bij belettering ontwerp ik, produceer het op iets wat wij een snijplotter noemen en monteer het bijvoorbeeld op een auto. Het geeft me veel voldoening heel zo’n proces mee te maken. Met een eigen bedrijf heb je alles zelf in de hand, voor een baas werken is toch wel heel anders. Zelf ben ik namelijk erg van de precisie, wil alles onder controle hebben. En dat heb ik nu, sinds ik voor mijzelf bezig ben. Op mijn website www.kompleetreclame.nl staat meer informatie.

Ik geniet in Biddinghuizen vooral van ruimte en de natuur, van het wijde uitzicht. Ik vind de stad ook leuk, maar die drukte zoek ik wel op als ik dat wil.

Samen met mijn man woon ik aan De Wandeling. Ik heb hem leren kennen toen hij zes jaar geleden in Biddinghuizen kwam wonen. Mijn broertje heeft als het ware bemiddeld. Die kende hem eerder dan ik. We zijn begin volgend jaar vijf jaar samen. En nu net een jaar getrouwd. Dat was trouwens in Harderwijk. Qua geloof zijn wij niet voor een kerk getrouwd. We geloven allebei wel maar gaan niet actief naar de kerk. Om dan voor de kerk te trouwen vind ik niet gepast. Mijn man komt uit Sri Lanka en is rooms-katholiek en ik ben gereformeerd van huis uit. Bij zo’n huwelijk heb je een dominee en een pastoor en om dat nou samen te brengen in een gemengde dienst is ook nog heel wat.

Er is vrij weinig wat ik doe in Biddinghuizen zelf, dat zal vast anders zijn als er ooit kinderen zouden komen. Ja, de supermarkt, daar kom ik regelmatig, maar verder heb ik hier niet zoveel behalve mijn familie en mijn schoonfamilie. Op de woensdagavond sport ik in Harderwijk met mijn schoonzusjes, waar we pilates beoefenen. Dit is altijd erg gezellig!

Wat betekent Biddinghuizen voor Ellen Muthiah - van Rij?
Dit dorp zie ik als mijn thuis. Mijn ouders en schoonouders wonen naast elkaar aan de Dreef. Dit is niet alleen handig maar ook erg gezellig. Met alle broers, zussen en ouders kijken we regelmatig een filmpje. We gaan samen ook wel eens naar een dorpsfeest. In Biddinghuizen heb ik weinig vrienden, maar mijn man was met vijf kinderen thuis en ik heb een oudere broer en een jonger broertje met hen doen we veel leuke dingen. Ik weet niet of ik hier blijf wonen, misschien is het een idee om in de toekomst iets in Harderwijk te zoeken. Water betekent veel voor ons, en in Harderwijk wordt er een nieuwe wijk aan het water gebouwd. Onze droom is zeker wel zo’n huis aan het water. Ach, voorlopig zitten we hier gewoon goed!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat