Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Jos van Kempen - Als het maar gezellig is

20-11-2009


Jos van Kempen – Geboren te Mill, Oost Brabant, sinds 1978 woonachtig in Flevoland.

De mogelijkheden voor een boerenbedrijf in Flevoland waren in de zeventiger jaren ongekend. Dat is de reden dat we toen vanuit Brabant hier naartoe gekomen zijn. Eerst woonden we aan de Ganzenweg. Sinds 2000 is ons bedrijf De Kandelaar gevestigd aan De Hoekwantweg in het buitengebied van Biddinghuizen.

Contact maken moet je zelf doen. De mensen komen meestal niet vanzelf op je af, dus zul je een beetje initiatief moeten ontplooien. Daarom heb ik me, toen we in Biddinghuizen kwamen wonen, aangesloten bij piratenkoor de Blauwbaarden. Zingen heb ik altijd leuk gevonden, maar zingen bij een piratenkoor is net even meer dan alleen zingen. Het betekent vooral ook gezelligheid! Van huis uit ben ik een echt verenigingsmens. Toen ik bij de Blauwbaarden ging heb ik mijn vrouw, en ook mezelf trouwens, plechtig beloofd dat ik geen bestuursfunctie meer zou gaan bekleden. Maar omdat ik dacht dat het niet zoveel werk zou zijn én omdat Piet Hein Ankersmit me wist over te halen heb ik toch voor een periode van drie jaar het voorzitterschap van de Blauwbaarden op me genomen. (Dat is inmiddels zes jaar geleden, en ik ben nog steeds voorzitter...)
Het gaat goed met het piratenkoor. In 2010 bestaan we tien jaar. Ter gelegenheid daarvan willen we graag een eigen CD gaan maken. Dat gaat ongeveer € 3.000,- kosten en om het geld bij elkaar te brengen zal er op zaterdagavond 28 november een veiling worden gehouden in De Voorhof. Goederen en diensten die ter veiling worden aangeboden kunnen gemeld worden bij collega-piraat Jaap Kolart op telefoonnummer 06 39566895. Uiteraard gaan we er tijdens de veiling, zoals u van ons gewend bent weer een gezellige boel van maken. Het wordt een avod zoals u van De Blauwbaarden gewend bent, met optredens van ons eigen koor en van het duo Dutch Rebels. Veilingmeester is burgemeester Aat de Jonge, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het geld voor de CD er daadwerkelijk zal komen.

Niet alleen onze optredens, ook de repetities staan bol van gezelligheid. Aspirant leden hoeven bij ons niet voor te zingen. Als je maar een heel klein beetje kunt zingen ben je al welkom bij het koor. De zangkunst is niet het allerbelangrijkste, maar toch verliezen we ook de kwaliteit niet uit het oog. We zingen zelfs vierstemmig en dat is toch wel erg leuk om te horen. En na afloop van de repetitie smeren we de keel met een drankje, want de sociale contacten willen we niet uit het oog verliezen. We blijven natuurlijk wel piraten.
Meer informatie over piratenkoor de Blauwbaarden is te vinden op www.blauwbaarden.nl.

Wat betekent Biddinghuizen voor Jos?
Toen we in 2000 hier kwamen wonen gaf het dorp een treurige aanblik met als triest dieptepunt de Gouden Ploeg, ooit een prachtige horecagelegenheid waar menig feest gevierd werd. Het is goed dat het dorp gerenoveerd is. Wat een ander gezicht. Jammer dat er winkels zijn die leeg staan. Met z’n allen moeten we er voor zorgen dat de winkels levensvatbaar blijven. Dus niet alleen voor een pak suiker naar Biddinghuizen, maar voor alle boodschappen die je hier kunt kopen!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat