Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Harm Dijkstra - De tijd vliegt om

17-6-2008


Harm Dijkstra. Geboren in 1974 in het ziekenhuis te Kampen. Woont in Biddinghuizen sinds zijn geboorte.

Harm Dijkstra, een bekend gezicht in de Biddinghuizer band Zeldzaam. Sinds kort niet meer. “Al moet ik er nog wel aan wennen, het is een apart gevoel niet meer bij Zeldzaam basgitaar te spelen. Het blijven toch mijn jongens.”

"Ik werk bij Triple F Holland, bij F1 Zonwering en Rolluiken in Biddinghuizen. Vijf jaar geleden ben ik hier begonnen op de afdeling rolluiken. Ik heb in dit bedrijf ontzettend veel geleerd en het werk is afwisselend. Het bevalt me nog steeds prima. Het bedrijf is de afgelopen jaren echt gegroeid. De laatste tijd ben ik op een wat andere manier gaan werken. Daarin speelt automatisering een steeds grotere rol. Door middel van automatiseren proberen we de structuur in het bedrijf te verbeteren. De pc biedt hiervoor talloze mogelijkheden.

Elke vrijdagavond zitten we met de collega’s in de kantine, drinken we een biertje, lekker slap ouwehoeren. Dat is lekker na een week keihard werken, zeker in het hoogseizoen. Even het werk loslaten. Dan heb je het eens ergens anders over dan het werk, dat is heel belangrijk. Je werkt met collega’s, maar het zijn ook vrienden.

Buiten het werk is de sport belangrijk voor mij. Ik heb vroeger bij BAS gevoetbald, maar na een aantal blessures moest ik daarmee stoppen. Na wat operaties en nieuwe sportpogingen die me toch niet lagen, ontdekte ik het fietsen. Met een racefiets zo op een dag een aantal kilometers maken, dat is lekker ontspannend of met de mountainbike lekker door het bos. Vorig jaar zijn we op vakantie geweest in de Dolomieten en via Alpe d’Huez weer richting huis. Dit is ons zo goed bevallen dat we dit jaar weer richting de bergen gaan op vakantie.

Ook tennis ik sinds dit jaar in het dorp. Met tweemaal per week les daarin. Mijn week zit aardig vol. Bij de tennisclub zitten trouwens veel voetbaljongens. Altijd leuk om bekenden te zien bij het tennissen. Tot voor kort speelde ik in de band Zeldzaam. We oefenden wekelijks bij F1. Maar sinds kort ben ik daarmee gestopt. Dat voelt heel raar. We zijn op een slaapkamer van mijn huis begonnen met oefenen, toen heette de band nog kort Rookie. Na vijftien jaar verdween het plezier in het spelen langzaamaan. Dat ik het niet meer zag zitten, daar heb ik lang mee in mijn maag gezeten. Toch heb ik de knoop doorgehakt. Even niet meer spelen. Maar zeg nooit nooit. Het kan maar zo zijn dat het ooit gaat kriebelen, maar nu is het goed zo.

Wat betekent Biddinghuizen voor Harm Dijkstra?
Zoals gezegd, ik heb hier alles. Ik heb nooit anders gekend. Een plezierige jeugd gehad, goede herinneringen aan feesten in het Koetshuis en in De Gouden Ploeg, fijn wonen, noem maar op. In principe ga ik hier niet weg. Kijk, je bent niet anders gewend dan hier te wonen, zo is het ook natuurlijk. Maar de tijd vliegt om, dat zegt wel wat."
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat