Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Marco Westerhof - Meer vertier in Biddinghuizen

21-6-2008


Marco Westerhof. Geboren in 1983 in het ziekenhuis te Kampen. Woont in Biddinghuizen sinds zijn geboorte.

Ergens waar je lekker kunt uitgaan. Niet telkens naar ’t Haasje hoeft te rijden in Kampen of naar Zwolle. Iets groters en beters dan het Koetsiertje met meer mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een pooltafel erbij. Marco Westerhof zoekt vertier in Biddinghuizen.

Ik woonde tot mijn drieëntwintigste bij mijn ouders aan de Lucernehof. Sinds een jaar huur ik met twee vrienden – ook uit het dorp – een huis aan de Koolzaadhof. Ik zie dat als het inhalen van een studententijd. Momenteel is genieten van het leven prioriteit nummer één. Wij zijn alle drie niet in een grote stad gaan wonen en studeren. We kunnen de maand goed rondkomen, zo met zijn drieën. We doen momenteel alles wat we willen, we zijn nog jong, toch?

In Dronten zat ik op het Ichthus College. Daarna volgde ik Grafisch Management in Zwolle. In het laatste jaar liep ik stage bij Poster Print Publi (PPP) in Dronten, een bedrijf gespecialiseerd in groot-formaatprinten. Daar bleef ik en werk ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Alweer vier jaar nu. Ik heb er geen spijt van dat ik niet verder ben gaan studeren. Wel studeer ik nu projectmanagement in de avond. Op zich best een leuke cursus al denk ik dat je van de praktijk veel meer kan leren. Bij PPP hou ik mij bezig met de planning. Ik regel de productie, zorg dat de ontwerpen op tijd binnen zijn en hou alle deadlines in de gaten.

Ik sport veel. BAS voetbal heeft mij wel gevormd. De meeste vrienden ken ik via die club. Ik voetbal al sinds mijn zesde. Dat is een beetje door de paplepel ingegoten door mijn vader en mijn broer. Vroeger stond ik altijd langs de kant, te kijken naar mijn broer in het 1e. Later hebben we ook samen in het 1e gespeeld. Hij sukkelt momenteel met blessures en ik ben in het 2e beland. Dit jaar speelden we met het 2e in de eerste klasse.
Het 2e team heeft nog nooit zo hoog gevoetbald. Dit was een leuke ervaring aangezien we tegen goed voetballende ploegen speelden. Vorig seizoen werden we kampioen met het tweede. Mooi feest was dat, het dorp rond in de keeper achter een trekker.. Helaas zijn we dit jaar genadeloos gedegradeerd. Tennis is na het voetbal een leuke hobby. Zo hou ik mijn conditie op peil als het voetbalseizoen is afgelopen.

Uit mijn jeugd weet ik nog dat ik vaak overal aan het voetballen was. Aapje, afvalrace’je, Tienen, Lijnbal, Partijtje enzovoort. Op straat maar ook vaak op het voetbalveld die wij via het houten bruggetje konden betreden.

Ook was ik vaak in het zwembad te vinden. Dat moet trouwens ook echt blijven bestaan in Biddinghuizen. In Dronten hebben ze zoiets niet eens. Wat ik ook nog weet en vele leeftijdsgenoten met mij; het apeneiland, dat was leuk. Een bos met veel paden, waar we oorlogje speelden.

Wat betekent Biddinghuizen voor Marco Westerhof?
Het is een gezellig dorpje, wat groeit. Het is goed in het organiseren van evenementen, zoals de Kartoffelarena en de leuke tentfeesten. Mensen in Dronten zijn daar min of meer jaloers op, heb ik het idee. In een stad wonen zal best leuk zijn, voor mij in Zwolle bijvoorbeeld. In Biddinghuizen kan het nog leuker. Ik wil wel een groter horeca-etablissement waar je een biertje kunt drinken, zoals De Rede in Dronten. Met een pooltafel en dartborden. Iets meer met bardancing. Nu moeten we telkens naar ’t Haasje rijden op zaterdag. Op vrijdagavond zie ik mijn vrienden uit Biddinghuizen in ’t Dok in Dronten bij de zaalvoetbal. Ook zaalvoetbal zou met het MFC in het dorp kunnen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat