Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Kevin Keimpema - Een zoen voor de zeemeermin

11-4-2009


Kevin Keimpema, 11 jaar. Heeft altijd in Biddinghuizen gewoond.

Zwemmen, dat heb ik altijd al leuk gevonden. In het water voel ik me vrij en kan ik lekker bewegen. Eens per week gaan we zwemmen met school. Soms spetteren we de juf nat. Dat mag natuurlijk niet, maar ze wordt gelukkig nooit écht boos.

Ik heb zwemmen geleerd van meester Ruud van zwembad Overboord te Dronten. Meester Ruud is heel aardig. Hij heeft veel geduld met me en maakt meestal leuke grapjes. Als ik goed mijn best deed dan mocht ik altijd de zeemeermin die in het zwembad staat een kus geven. Dat zorgde ervoor dat ik tijdens de zwemlessen extra mijn best deed. Want wie wil er nu niet een zeemeermin zoenen, ook al is het geen echte? Toen ik acht jaar was heb ik mijn eerste zwemdiploma gehaald en ik zwem nog steeds. Er is inmiddels een aantal diploma’s bijgekomen.

Op 2 mei 2009 om 19.00 uur begint in het zwembad te Dronten de zwemmarathon. Dan wordt er twaalf uur lang, de hele nacht door, gezwommen om geld in te zamelen voor Stichting In Petto. Deze stichting vervult wensen van mensen die ziek zijn of het moeilijk hebben. Eigenlijk behoor ik ook tot de doelgroep, want ik heb ondermeer astma, een huidziekte, epilepsie, een taalspraakstoornis en een ontwikkelingsachterstand. Maar omdat ik zelf mee zwem, heb ik mijn eigen grote wens niet ingediend. Want dat kan natuurlijk niet als ik zelf meedoe.

Mijn allergrootste wens is een keertje samen met de zanger Marco Borsato een helikoptervlucht maken. Marco Borsato kan heel mooi zingen. En vliegen in een helikopter lijkt me prachtig. En het aller-leukste voor mij is samen met Marco te gaan vliegen. Maar of dat ooit zal gebeuren?

Ik ben de jongste deelnemer aan de zwemmarathon. Daar ben ik best trots op. Mijn vader en moeder zijn natuurlijk ook trots op me. Hopelijk komen er heel veel mensen kijken bij de marathon. Misschien komt mijn juf wel kijken. Dan zal ik haar deze keer zeker niet nat spetteren! De toegang is gratis. Mochten er soms mensen zijn die mij willen sponsoren dan kan dat door geld te storten op rekening nummer 500669864 ten name van Stichting In Petto te Dronten, onder vermelding van ‘Kevin Zwemmarathon’. Als er veel geld binnenkomt, dan kan er een stille wens van iemand uit de gemeente Dronten vervuld worden. Daar zwem ik voor!
Meer informatie via: www.stichting-inpetto.nl

Wat betekent Biddinghuizen voor Kevin?
Ik woon graag in Biddinghuizen en zou niet ergens anders willen wonen
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat