Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Maria Scheffer - Uitzicht

3-5-2008


Maria Scheffer. Geboren in Krommenie. Woont in Biddinghuizen sinds
1974.


Omdat mijn man Henk een baan kreeg op het Arbeidsbureau te Dronten zijn we naar Flevoland gekomen. Uiteraard hebben we eerst in Dronten naar een huis gezocht. Toch wilde ik ook nog even in Biddinghuizen gaan kijken. Henk had nog nooit van het dorp Biddinghuizen gehoord. Ik wist wel dat het bestond, maar was er ook nog nooit geweest. Aan de Koolzaadhof stonden enkele huizen leeg en we mochten zelf uitzoeken van de woningbouwvereniging! Destijds stonden die huizen aan de rand van het dorp en je keek prachtig de polder in. We wilden toen helemaal niet meer naar Dronten, we wilden een huis met zo’n fantastisch uitzicht. De woning die we uitkozen hebben we uiteindelijk ook gekregen.

We hadden al een paar keer een asielhondje gehad en toen de laatste overleed wilde Henk eigenlijk geen hond meer. Ik vond dat jammer, want wandelen in het bos, dat is veel leuker met- dan zonder hond. Maar een hond in huis, dat moet je allebei willen, dus we zaten al een poosje zonder viervoeter toen tijdens onze vakantie er mensen naast ons op de camping stonden die een Kooikerhond hadden. De man zat met het hondje op cursus en omdat het examen er aan zat te komen, oefenden ze veel. Dat was heel leuk om te zien. We waren zo enthousiast dat we dat besloten dat er toch weer een hond moest komen. Na de vakantie hebben we ons bij de rasvereniging inschreven voor een pup. Enige maanden later kregen we Terra, een prachtig Kooikerhondje met een fantastisch karakter.

Inmiddels, enige jaren later, hebben we drie Kooiker hondjes en is het vijfde nestje geboren. De puppies blijven acht weken bij ons. Vooral de laatste twee weken geeft dat heel veel drukte, maar ook veel gezelligheid. In die periode hebben we altijd heel veel aanloop. Dat komt de socialisatie van de hondjes alleen maar ten goede. Onze vrienden- en kennissenkring is door de honden enorm uitgebreid.

Er zijn wel eens mensen die vragen waarom we al die drukte met de honden aanhalen, nu de kinderen groot zijn en we het rustig zouden kunnen hebben. Maar ik geniet er enorm van en heb er nog geen dag spijt van gehad. Ook Henk vind het nog steeds leuk, al zijn de honden echt ‘mijn ding’. Van het nestje dat onlangs geboren is zou ik eigenlijk best wel een pup zelf willen houden. Maar we hebben al drie honden en dat is genoeg. Misschien als we nog eens buiten gaan wonen? Wij vinden Kooikers niet alleen prachtige honden om te zien, ook het karakter spreekt ons erg aan. Bovendien is het een echt Nederlands ras, dat is een leuke bijkomstigheid.

Wat betekent Biddinghuizen voor Maria?

We wonen aan het Erf en pal tegenover ons wordt momenteel de Tas gebouwd. Van een prachtig uitzicht zoals in onze beginjaren in Biddinghuizen aan de Koolzaadhof is dus geen sprake meer. We hebben door bouw van de Tas wat minder zon in huis. Maar ik vind het geweldig dat er in Biddinghuizen eindelijk een woonvoorziening voor ouderen komt, zodat men niet meer direct naar Dronten hoeft te verhuizen bij ongemakken. Dat is veel belangrijker dan mijn uitzicht.
Biddinghuizen begint na vijfenveertig jaar historie te krijgen. Ik sta weer met dezelfde moeders bij school als vroeger, toen onze kinderen nog klein waren. Nu halen we onze kleinkinderen op. Mooi toch?
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat