Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Dirk-Jan Troost - Voorschot op de toekomst

3-6-2006


Dirk-Jan Troost, geboren in 1984 te Dordrecht. Sinds 2004 woonachtig aan de Huifkar in Biddinghuizen.

‘Boer worden. Dat wilde ik als kind. Ik kwam vroeger vaak op de boerderij van mijn oom in Scharrendijke en het leek me prachtig om ooit een eigen boerenbedrijf te hebben. Na de basisschool leek de landbouwschool daarom een logische keuze. Daar kwam ik erachter dat boer worden voor mij geen optie was. Mijn ouders hebben geen boerderij en een bedrijf overnemen is in deze tijd haast niet meer mogelijk.

‘Na het behalen van mij diploma ben ik daarom Technische Informatica gaan studeren. Binnen vier jaar ben ik afgestudeerd. Maar toch, de landbouw bleef trekken. Daarom studeer ik nu Agrotechniek en Bedrijfskunde aan de H.A.S. te Dronten, met als doel mij te gaan richten op automatisering in de landbouw. Als voorschot op de toekomst heb ik enige jaren geleden met succes een eigen bedrijf opgestart. Ik ben student en ondernemer, een ideale combinatie.’

‘Automatisering en Landbouw kunnen niet meer zonder elkaar. Bij veel ondernemingen in de landbouw is echter onvoldoende expertise op automatiseringsgebied. Bedrijven worden groter, professioneler. Arbo-omstandigheden en efficiëntie vragen om automatisering. Totaaloplossingen bedenken is mijn specialiteit. Daar hoort ook het ontwerpen van advertenties en folders bij. Als ondernemer kan ik mij goed inleven in de wensen van de klant. Ik werk vanuit huis en kan de kosten daarom laag houden. Mijn klanten benaderen mij via mijn website www.csbtroost.nl’.

‘Mijn generatie is opgegroeid met computers. Toch ben ik niet bang voor een krimpende markt. Veel mensen kunnen tegenwoordig een computer wel goed gebruiken, maar eruit halen wat er in zit, daar heb je als bedrijf een professional voor nodig. Goede automatisering kan voor veel ondernemingen besparingen opleveren.’

Wat betekent Biddinghuizen voor Dirk-Jan Troost?
‘Ik heb er geen seconde spijt van gehad dat ik hier ben komen wonen. Aan de Huifkar heb ik het prima naar mijn zin. De sfeer in het dorp spreekt me aan. Hier groet men elkaar op straat. Ik kom nog regelmatig in Almere, waar ik enige jaren heb gewoond, maar daar word je vreemd aangekeken als je zomaar iemand goedendag zegt. ’
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat