Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Dik van Loo - Dik van Loo: Muzikale Slager

4-8-2007

Deze zomer in ‘Dorpsgenoten’ een serie portretten van personen die niet in Biddinghuizen wonen, maar er zo vaak zijn, dat ze bijna als dorpsgenoten beschouwd mogen worden. Deze week aflevering 4.

Door Rita van Westen


Dik van Loo. Geboren te Kampen, nu woonachtig in Lelystad

Muzikale slager
Welk instrument wil je gaan bespelen? Dat vroegen mijn ouders toen ik op de lagere school zat. Want dat ik naar de muziekschool moest stond buiten discussie. Het hoorde bij de opvoeding. Het instrument waar mijn keuze op viel was de schuiftrombone. Het leek me prachtig daarop goed te kunnen spelen. Samen met muziekleraar Henk van de Wetering ging ik vol enthousiasme aan de slag. Helaas bleek het voor mij fysiek onmogelijk de schuif van de trombone te bedienen, omdat ik daarvoor te klein was. Mijn armen waren te kort, dus moest ik noodgedwongen een ander instrument kiezen. Dat werd de trompet.

Tweede keuze, maar toch kreeg ik er echt plezier in en het ging goed. Samen met de bekende organist Klaas Jan Mulder trad ik regelmatig op in kerken. Toen ik na de middelbare school in Utrecht naar de slagersvakschool ging, ben ik ermee gestopt. Toch is muziek in brede zin, altijd een grote rol blijven spelen in mijn leven. Zo ben ik bijvoorbeeld jarenlang lid van de operettevereniging Caecilia te Kampen geweest. Daar heb ik zelfs nog in het bestuur gezeten.

Jaren geleden kwam ik bij toeval Henk van de Wetering, mijn muziekleraar van vroeger, weer tegen. Hij was het verhaal met de schuiftrombone niet vergeten. Ik ga jou alsnog lesgeven op de schuiftrombone, zei hij. En zo gebeurde het. Maar na al die jaren trompet spelen viel het niet mee een ander instrument onder de knie te krijgen. Avond aan avond heb ik geoefend en uiteindelijk is het me gelukt. Het gaf me een heel goed gevoel dat ik deze uitdaging alsnog ben aangegaan. Ik vond het zelfs zo leuk dat ik meedeed in het symfonieorkest te Harderwijk en in een trombone-ensemble.

Momenteel heb ik een eigen Drive Inn discotheek, Noah genaamd. Als DJ mensen entertainen vind ik geweldig. Ook dit zal wel weer een fase zijn, net als de trompet, de schuiftrombone en de operettevereniging. Maakt niet uit, muziek is gewoon prachtig, in heel veel vormen.

Zou je in Biddinghuizen willen wonen?
Nee, liever niet. Biddinghuizen is voor mij een plaats waar ik met plezier al negentien jaar werk, waar vrienden van me wonen en natuurlijk de plek van Lowlands. Ik ga er elk jaar heen en kijk er ook nu weer naar uit. Het is een heel gezellig cultureel gebeuren.
Bij de meeste mensen in Biddinghuizen ben ik bekend als ‘de slager van de C1000’. En in Lelystad, waar ik nu woon, ben ik gewoon alleen maar Dik van Loo. Dat bevalt prima.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat