Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Michel Janssen - Klusmarkt

8-5-2010


Sinds acht maanden runt Michel Janssen samen met zijn vrouw Hennie een klusmarkt in Biddinghuizen. Ze zien hun klantenkring langzaam maar gestaag groeien. We geloven erin, zegt Michel, die hoopt dat de groei in het bedrijf nog een poosje door zal zetten.

Via een vriend van een collega hebben we Biddinghuizen leren kennen. Tweeënhalf jaar geleden verhuisden we naar de Landauer en we hebben er nog geen dag spijt van gehad. De motivatie om hier naar toe te komen waren de rust en de ruimte. Ook sociale aspecten speelden een rol. Hier kent men elkaar nog. Niet iedereen heeft contant haast. Dat is een verademing vergeleken met onze vorige woonplaats, waar dat wel anders was. Mijn vrouw Hennie verbaast zich er nog steeds over dat het hier niet mogelijk is even snel een boodschapje te halen. Je komt immers altijd wel iemand tegen om een praatje mee te maken en je bent zo een half uur verder! Hier heeft men nog tijd en geduld om naar elkaar te luisteren.

We hadden eerst een klein bootje en op zondagmiddagen voeren we soms even naar Elburg. Daar konden we toch zo van genieten, van zo’n dag. Dan hoef je helemaal niet op vakantie.
Biddinghuizen is centraal gelegen, alles wat je nodig hebt is in de buurt. Niet altijd in het dorp zelf, soms moet je inderdaad even naar Dronten of Elburg. Maar mensen vergeten vaak dat als je in een stad woont je ook vaak wel tien kilometer moeten rijden voor een boodschap.

Onze Klusmarkt zou eigenlijk geopend worden door de burgemeester, maar die was de afspraak per ongeluk vergeten. Geen probleem, dat kan gebeuren. We zijn allemaal maar mensen. Het was de bedoeling om de burgemeester een balkje door te laten zagen en zo onze zaak te openen. Mijn vader heeft onze zaak toen geopend. Ik ben een burger en het balkje is doorgezaagd door mijn vader. Zo hadden we toch een burger-vader.

In de maanden dat we bezig zijn is het assortiment in onze winkel flink uitgebreid. Zo verkopen we nu ook behang, cadeaus en woonaccessoires. Gaandeweg wordt het productaanbod steeds breder. We richten ons echt op de mensen hier in het dorp en proberen tegemoet te komen aan de behoefte die er is. Zodat je inderdaad niet naar Dronten hoeft te rijden als je iets nodig hebt, maar in het eigen dorp terecht kunt.

Jammer dat het met de gezondheid van mijn vrouw de laatste maanden wat minder ging. Maar we geloven er nog steeds in. Ik zeg altijd, we fietsen samen over een fietspad en de drempels die we tegenkomen, daar fietsen we samen gewoon overheen! We gaan gewoon door.

Wat betekent Biddinghuizen voor Michel Janssen?
We komen uit Huizen en wonen nu in Biddinghuizen. We huizen in Biddinghuizen, zeg ik wel eens voor de grap. Wat mij betreft mag het dorp blijven zoals het is. Maar een klein beetje groeien zou misschien geen kwaad kunnen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat